Durata cursului este de 6 saptamâni cu un program interactiv bazat pe lectii teoretice, aplicatii practice si demonstratii sustinute atât de trainerii din cadrul cursului, cât si de catre Gust Chefs cunoscuti.
De la ingredientele alese cu grija la asocierile de alimente, modul de gatit al acestora si rabdarea realizarii platingului sunt responsabilitatea bucatarului sef.
Acest curs se adreseaza profesionistilor care înteleg ca BUCATARUL SEF este manager în bucataria sa si ca trebuie sa-si însuseasca toate procedurile de management pâna la cele de HACCP.
1. Coordonarea activitatii de productie si a calitatii:
– managementul resurselor umane, organizare si comunicare;
– aplicarea corecta a procedurilor HACCP;
– managementul de cost si al meniului;
2. Eficienta în bucatarie;
3. Managementul resurselor umane si leadership;
4. Strategii pentru dezvoltarea meniului;
– ingineria meniului, achizitii, stoc control, food cost;
– tehnici de gatit fara secrete;
– istoria gastronomiei si tendinte în gastronomia moderna;
– bucatarie româneasca – tendinte
5. Sous Vide – tehnici complexe
6. Ingrediente de sezon si folosirea produselor locale
7. Modul ORGANIZARE EVENIMENT- teorie si practica
8. Despre risipa alimentara si prevenirea ei