Manastirea Snagov
este un important monument istoric si de arta feudala din Tara Romaneasca, care se gaseste pe insula situata in partea nordica a lacului Snagov, din apropierea localitatii Snagov. Manastirea este una din ctitoriile domniei tarzii a lui Mircea cel Batran, fiind prima data atestata documentar in 1408. A fost refacuta de mai multe ori de alti domnitori, printre care se pot mentiona Vlad Tepes si Mircea Ciobanu.
Mormantul lui Vlad Tepes
Manastirea Sangov a devenit faimoasa dupa presupusa inmormantare a lui Vlad Tepes in incinta acesteia. Conform legendei, dupa moartea lui Vlad Tepes, survenita in urma bataliei cu turcii din 1476, calugarii manastirii i-ar fi gasit si ascuns trupul domnitorului, respectiv l-ar fi inmormantat crestineste, pe ascuns dupa "limpezirea apelor".
Palatul Snagov
A fost construit in anii 30 de catre Printul Nicolae si extins in anii 80 de familia Ceausescu. Aceasta resedinta se afla pe malul lacului Snagov, fiind in prezent destinata oaspetilor veniti la invitatia unor institutii importante precum: presedentia, parlamentul sau guvernul.
Manastirea Caldarusani
Manastirea Caldarusani este ctitorie a lui Matei Basarab ridicata in anii 1638-1639. Aici se afla o bogata colectie de arta medievala, carti vechi, cateva picturi din tinerete ale lui Nicolaie Grigorescu si o expozitie de icoane vechi in trapeza manastirii.
Palatul de la Mogosoaia
A fost construit intre 1698-1702 de catre Constantin Brancoveanu in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane. Palatul poarta numele vaduvei boierului Mogos care detinea pamantul pe care a fost construit. In prezent Palatul Mogosoaia adaposteste Muzeul de Arta Brancoveneasca si este un important punct de atractie turistica.