Ghidul Serviciilor
Iasisting
inapoi la firma 1538 vizite
Poza Sisteme, instalatii stingere incendiu
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Sisteme si instalatii de limitare si stingere a incendiilor

O solutie pentru asigurarea protectiei impotriva incendiilor o reprezinta Sistemele de stingere cu apa utilizate in spatii comerciale, depozite, spatii de productie.

Automatele de Control si Semnalizare (ACS) sunt utilizate pentru controlul si comanda instalatiilor cu sprinklere. in functie de spatiul protejat sunt de tip apa-aer sau apa-apa.

Aparatele de Control si Semnalizare apa-aer se utilizeaza pentru retelele de sprinklere montate in spatii cu temperaturi mai mici de 4ºC. Cele apa-apa se utilizeaza in spatiile in care se asigura o temperatura de peste 5ºC, spargerea elementului fuzibil dintr-un sprinkler determinand pornirea pompelor si declansarea alarmei sonore.

Se impune montarea unor sisteme de stingere cu apa in cladirile cu suprafete mari, care protejeaza atat marfurile si persoanele, cat si cladirea in sine.

Sprinklerele pot fi din bronz, cromate sau vopsite albe. Racordarea acestora se face la ½". Temperatura de declansare poate fi la 68° sau la 72°. Dupa modul de raspandire a apei pot fi cu cap in sus sau cap in jos. Din considerente estetice se poate utiliza rozeta decorativa pentru montare pe tavan fals.

Statii de pompare

Staţiile de pompare preiau apa din rezerva de apa a imobilului si o pompeaza la unul sau mai multe din circuitele: retea de apa menajera, retea de sprinklere, retea de adancime, retea hidranti interiori sau retea hidranti exteriori.

B. Sisteme si instalatii de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu

O modalitate pentru limitarea pagubelor materiale si umane ce poate aparea ca urmare a aparitiei unui incendiu este instalarea unui sistem de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. Astfel, riscul producerii unui incendiu poate fi minimizat suficient, astfel incit sa va confere un sentiment de liniste si siguranta. Pentru locuinte particulare este suficienta conectarea detectorilor de fum la centrala de alarma folosita in mod special impotriva efractiei. Pentru cladiri de birouri, spatii comerciale mari, depozite, banci, cladiri aglomerate etc. este utila folosirea de sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu. In componenta unui sistem tehnic de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu sunt incluse urmatoarele echipamente: Centrala conventionala de incendiu. Este un echipament specializat in supravegherea semnalelor de stare venite de la detectorii de fum sau temperatura si de la butoanele de avertizare manuala a incendiului si in raportarea schimbarilor de stare. Centrala adresabila de incendiu. Are acelasi rol ca centrala conventionala, diferenta principala fiind modaliatatea de conectare a detectorilor la centrala. Fiecare detector are o adresa, mai multi detectori se conecteaza pe o bucla. Avantajul consta in usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor.

Centrala de incendiu cu 4 zone

Repetoare si emulatoare. Au capacitatea de a repeta informatii si comenzi provenite de la centrala de incendiu. Astfel, pot fi vizualizate informatii provenite de la sistemul de incendiu din diverse puncte ale obiectivului sau pot fi executate comenzi asupra sistemului de incendiu. Butoane de avertizare manuala la incendiu. Folosesc la avertizarea manuala de catre personalul obiectivului despre aparitia unui inceput de incendiu.

Buton incendiu

Detectori de fum optici. Iau decizia de alarma de incendiu cind concentratia de particule de fum din camera optica depaseste o valoare prestabilita. Senzorii conventionali inteligenti includ auto- diagnosticare si compensare directa, reducand alarmele suparatoare provocate de contaminarea inerenta cu praf sau murdarie. Detectori de fum cu ionizare. Moleculele de aer din camera de ionizare a detectorului sunt ionizate pentru a crea un curent electric intre doi electrozi. Daca particulele de combustie ating o anumita densitate in camera de analiza, ele provoaca o scadere a curentului sub un nivel critic, activand astfel circuitul de alarmare. Detectori de fum tip bariera in infrarosu. Produsul consta intr-un emitator in infrarosu, un receptor si o unitate de control. Se preteaza pentru aplicatii unde este dificila amplasarea detectorilor de fum uzuali, precum hale inalte sau greu accesibile. Detectori de fum prin aspiratie. Sistemul foloseste un aspirator si un sistem de conducte prin care preleveaza esantioane din atmosfera din diverse puncte de interes. Exista un circuit de monitorizare a fluxului de aer, iar in eventualitatea ca au fost detectate particule de fum, sistemul poate identifica sectorul cu fum. Este o solutie eleganta pentru spatii cu estetica deosebita (muzee, banci, hoteluri) sau spatii greu accesibile. Detectori de temperature. Reactioneaza la cresterea anormala a temperaturii in spatiul protejat, in doua variante: fie la depasirea unui anumit prag de temperatura, fie la cresterea cu un anumit interval a temperaturii intr-un perioada scurta de timp. Detectori de substante periculoase. Exista o gama larga de detectori a substantelor periculoase omului si mediului in cantitati peste anumite limite. In aplicatii industriale in care se lucreaza cu acest gen de substante mediul devine unul cu potential ridicat exploziv. Se folosesc: detectori de hidrogen, de vapori de petrol, de alcool etilic, de amoniac, de GPL, de gaz metan.

 

Sirene si indicatoare optice de semnalizare. Asigura avertizarea locala sonora si luminoasa despre producerea unui incendiu si intrarea in procedura de evacuare.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.