Ghidul Serviciilor
Agentia De Turism Icar Tours
inapoi la firma 2662 vizite
Poza Tabere scolare
Foto
Foto
Foto
Foto

Tabara pe Coasta Dalmatiei - Croatia

 

CROATIA este una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta. In interiorul tarii, paduri dese si munti de calcar se imbina armonios cu lacuri si cascade; medievalul oras Zagreb, o capitala Central – Europeana unde toate perioadele din istoria sa si-au lasat urme asupra arhitecturii monumentelor sacre, asupra strazilor, parcurilor si gradinilor;litoralul de peste 700 km cuprinzand coasta Istriei si Dalmatiei, cu statiuni moderne si o pleiada de 1185 de insule, scaldate de soare si de ape cristaline. De-a lungul secolelor, artisti si arhitecti italieni si-au lasat amprenta in Dalmatia si Istria, iar arta si arhitectura gotica si renascentista minunata se numara printre gloriile coastei Adriatice.

Pitorescul oras TROGIR este asezat pe o insula ingusta, care este legata de uscat printr-un pod. Orasul vechi, este denumit de localnici ‘muzeul orasului’, datorita varietatii de stiluri arhitectonice - fortificatii medievale, palate renascentiste si conace venetiene gotice ce fac parte din patrimoniul UNESCO. Cu ocazia unei plimbari pe faleza, veti fi impresionati de multitudinea de iahturi luxoase, barci pentru excursii, restaurante, terase, cafenele tumultoase. Preparatele marine delicioase si generozitatea localnicilor, transforma regiunea intr-o destinatie de vacanta greu de egalat.

ZIUA 1 - Catre Croatia

Intalnire cu insotitorul de grup la ora si locul stabilit pe diagrama de plecari (anexata pe pagina urmatoare) in vederea imbarcarii si deplasarii spre destinatia noastra de vacanta: Trogir. 

ZIUA 2  -  Intram  in Croatia.. 

In cursul dupa-amiezii ajungem in Trogir, pitorescul oras croat asezat pe o insula ingusta, legata de partea continentala a tarii printr-un pod. Cazare vila 3*.

ZIUA 3-8 Va propunem sa participati la  urmatoarele  excursiile optionale:

Turul  orasului Trogir

Orasul Trogir este patrimoniu cultural fondat de colonistii greci in sec al  III- lea i.e.n.  Orasul vechi, este denumit de localnici ‘muzeul orasului’, datorita varietatii de stiluri arhitectonice - fortificatii medievale, palate renascentiste si conace venetiene gotice ce fac parte din patrimoniul UNESCO. Vizitam centrul istoric al orasului cu biserica Sf. Barbare, poarta orasului, vechea intrare principala a asezarii, catedrala, din al carei turn se poate admira o  priveliste frumoasa a zonei, palatul, turnul cu ceas.

Vizita la Parcul National Plitvice

Situata la 2 ore de orasul Trogir, aceasta regiune a fost declarata Parc National in 1949.

Excursie la Dubrovnik: oras-port si centru turistic din Dalmatia de sud, unde vom explora cea mai bine pastrata cetate-port medievala, care are o istorie impresionanta. Aici se pot vizita: cea mai veche farmacie din Europa, Biserica Sf. Vlaho, Catedrala Maicii Domnului, Biserica Iezuita, Biserica Franciscana, si chiar Biserica Ortodoxa. De asemenea, doritorii pot urca pe metereze, unde pot face un tur complet al acestei cetatii, la inaltime.

Vizita  la  Split:

Excursie  la Split unde vom  vizita : Palatul Imparatului  roman Diocletian, Perystil, dealul Marian cu vedere spre centrul orasului. Important centru turistic si comercial, ce se situeaza pe a doua pozitie dupa Zagreb, capitala Croatiei, Split-ul este sub patrimoniul UNESCO, datorita Palatului lui Diocletian, care dateaza din anul 304 e.n. Un alt loc care merita vizitat este portul din Split unde gasim o multime de vase, ambarcatiuni si feriboturi care fac legătura cu insulele din Dalmatia.

ZIUA 9-  Catre  casa..

In  cursul dupa amiezii  vom  parasi orasul Trogir  lasand in urma amintirile unei vacante frumoase.

ZIUA 10-  Din  nou acasa!

Sosire in Romania in functie de trafic si de formalitatile vamale.

VILA MIHAELA 3* / VILA  TAMARIS 3*/

Vilele sunt situate in Okrug Gornji - partea de Nord a Orasului Trogir, la 23 Km de Split.Camerele sunt dotate cu baie  proprie, televizor frigider, chicineta, si aer conditionat (optional contra cost).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.