Ghidul Serviciilor
Institutul De Cercetare Si Dezvoltare Pentru Apicultura (I.c.d.a.)
inapoi la firma 26000 vizite
Poza LABORATOR CHIMIA PRODUSELOR APICOLE
Foto
Foto

INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU APICULTURA efecueaza in cadrul laboratorului propriu setul de analize fizico-chimice care atesta calitatea mierii. Acest set de analize poate fi decontat prin Programul National Apicol 2020-2022, conform Hotararii publicata in Monitorul Oficial nr. 497 din 13.05.2021.

Pachetul standard include un num?r de 5 determinari:

PRETUL PENTRU SETUL DE BAZA ESTE: 260,50 LEI + TVA.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta telefonic la numarul: 021.232.50.60 sau prin email: secretariat@icdapicultura.ro

 

Laboratorul „CHIMIA PRODUSELOR APICOLE” este acreditat RENAR (Certificat de acreditare nr. LI 433 /08.06.2021), in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO/IEC 17025:2018. Totodata, Laboratorul este autorizat si sanitar-veterinar.

Analize efectuate:

Serviciile prestate se bazeaza pe activitatea unui colectiv cu experienta competent, calificat si instruit pentru laboratoare acreditate conform ISO 17025.

 

Analize fizico-chimice acreditate

1. Determinarea aciditatii libere
2. Determinarea 5–hidroximetilfurfuralului (HMF)
3. Determinarea indicelui diastazic (metoda Gothe)
4. Determinarea zaharului reducator (zahar invertit
5. Determinarea zaharului usor hidrolizabil (zaharoza) + zahar invertit
6. Determinarea continutului de granule de polen
7. Determinarea cenusii
8. Determinarea continutului de grasimi totale
9. Determinarea indicelui de aciditate la ceara de albine (cf. STAS 3064/3-74)/(cf. Farmacopeia Europeana 6.0)
10. Determinarea indicelui de saponificare la ceara de albine (cf. STAS 3064/3-74)/(cf. Farmacopeia Europeana 6.0)
11. Determinarea indicelui de esteri la ceara de albine (cf. STAS 3064/3-74)/(cf. Farmacopeia Europeana 6.0)
12. Determinarea continutului de apa (uscarea la etuva)
13. Determinari refractometrice

 

Analize fizico-chimice neacreditate:

1. Examen organoleptic / examen organoleptic la ceara de albine
2. Determinarea pierderii prin uscare
3. Determinarea continutului de azot total si proteine totale
4. Determinarea pH-ului
5. Determinarea adaosurilor de falsificare
6. Indice colorimetric
7. Raport fructoza / glucoza
8. Determinarea glucozei
9. Determinarea fructozei
10. Continutul de flavonoizi totali (spectrofotometric)
11. Determinarea conductivitatii electrice
12. Determinarea punctului de topire la ceara de albine
13. Continutul de ceara si extract alcoholic uscat (termogravimetric)
14. Reactii de identificare

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.