Ghidul Serviciilor
Institutul De Cercetare Si Dezvoltare Pentru Apicultura (I.c.d.a.)
inapoi la firma 26000 vizite
Poza MATERIALE DIDACTICE
Foto
Foto
Foto
Foto
Manual de insamantare instrumentala la albine (A. mellifera) AUTORI: ELIZA CAUIA, ADRIAN SICEANU.

 

Lucrarea elaborata isi propune sa descrie un subiect foarte important pentru aplicarea programelor de ameliorare si conservare a albinei romanesti – A. m. carpatica precum si pentru apicultorii interesati in productia de material biologic si controlul reproductiei utilizand tehnica insamantarii instrumentale.

Volumul, publicat la Editura Universitara, are 118 pagini si un cuprins structurat pe 6 capitole si 7 subcapitole.

Con?inutul cartii abordeaza subiecte precum necesitatea si importan?a tehnologiei, istoricul dezvoltarii la nivel international, particularitatile biologice, anatomice si fiziologice specifice reproductiei la albina melifera, dar si importanta cunoasterii acestora in selectia si conservarea populatiilor de albine, o descriere succinta a echipamentelor de insamantare consacrate pe piata internationala precum si intreaga problematica privind aplicarea tehnologiei in sine care cuprinde pregatirea reproducatorilor – matci si trantori in vederea insamantarii instrumentale, etapele specifice insamantarii si intretinerea matcilor insamantate pana la valorificare, dar si evaluarea calitatii matcilor insamantate, informatii dobandite prin experienta autorilor. Materialul se incheie cu o bibliografie selectiva, in care sunt inscrise lucrari esen?iale in dezvoltarea si intelegerea tehnologiei de insamantare instrumentala.

Tehnologia de insamantare instrumentala este o tehnologie de varf, foarte utila in controlul reproductiei la albina melifera, atat pe linie materna cat si paterna si poate fi utilizata fie in apicultura practica, fie in cercetarea fundamentala sau aplicativa.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.