Ghidul Serviciilor
Institutul De Cercetare Si Dezvoltare Pentru Apicultura (I.c.d.a.)
inapoi la firma 26105 vizite
Poza PRODUSE APICOLE SI SUPLIMENTE ALIMENTARE
Foto
Foto
Foto

 

FLORI DE MIERE - Mierea este un remarcabil produs stupului!

Fiind obtinuta din nectarul florilor sau din unele secretii dulci existente pe plante, mierea este cunoscuta ca o extraordinara sursa de energie, dar si ca un excelent produs pentru sanatate. Mierea contine in principal glucide – glucoza si fructoza, acestea fiind zaharuri simple, direct asimilabile. Cele doua componente de baza (fructoza si glucoza) se  gasesc in proportie de cca 80% si sunt direct asimilabile de catre organism, furnizand rapid organismului o energie sanatoasa! Mierea de albine are o valoare energetica de 300 kcal/100 g, iar datorita faptului ca fructoza are o capacitate de indulcire mai mare cu 73% comparativ cu zaharoza (zaharul), poate fi utilizata in cantitati mai mici pentru aceeasi capacitate de indulcire. Desi in cantitati mici in compozitia diverselor sortimente de miere, exista o paleta larga si de alte substante nutritive cum ar fi vitamine, minerale, acizi organici, substante aromatice sau factori cu rol antibiotic, imprumutand din proprietatile terapeutice ale plantelor de origine.

In functie de sursele vegetale vizitate de albine, mierea poate fi florala  – monoflora si poliflora, sau miere de mana (numita si miere de padure, miere neagra sau miere de brad).

   

Mierea este regasita pe tot parcursul istoriei umanitatii, ea contribuind la bunastarea omului pentru care a reprezentat si reprezinta un aliment sanatos. In egala masura ea este cunoscuta si pentru numeroasele sale aplicatii terapeutice, datorita proprietatilor sale biologice, astfel mierea este nutritionala si aperitiva, este energizanta si dinamizanta, are efecte antioxidante (determinate de prezenta pigmentilor carotenoizi – B-caroten, a flavonoizilor si a polifenolilor), este antibacteriana si antiseptica, digestiva (reduce aciditatea gastrica), antianemica (prezenta fierului si a vitaminelor B6 si B9) si behica (calmeaza tusea), faciliteaza asimilarea calciului si a magneziului la nivelul tesutului osos, este febrifuga, laxativa (determinata de prezenta fructozei), emolienta si cardioprotectoare, avand proprietati de hranire a muschiului cardiac, fiind asociata cu efecte hipotensoare. Mierea de albine are efecte hepatoprotectoare, este sedativa, cicatrizanta (in aplicatii in strat gros, mierea previne suprainfectarea r?nilor, accelereaza regenerarea tesuturilor afectate si favorizeaza cicatrizarea). Toate aceste proprietati sunt recunoscute de foarte mult timp pe baza observatiilor populare si medicale, dar si pe baza cercetarilor stiintifice.

Exista numeroase sortimente de miere romaneasca recunoscute pe plan national si international, unele mai des intalnite (de salcam, de tei, de floarea soarelui,de rapita, de mana - conifere sau miere de padure, miere poliflora in functie de speciile de plante nectarifere),  iar altele cu totul rare (coriandru, sulfina, albastrele, zmeura , menta specifica Deltei si Luncii Dunarii, maracini, cimbrisor, roinita, trifoi,etc.

Va invitam sa va indulciti cu mierea noastra  FLORI DE MIERE – marca ICDA!

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.