Ghidul Serviciilor
Institutul De Cercetare Si Dezvoltare Pentru Apicultura (I.c.d.a.)
inapoi la firma 26000 vizite
Poza PRODUSE APICOLE SI SUPLIMENTE ALIMENTARE
Foto
Foto

Veninul de albine este secretat de glandele specializate ale albinelor lucratoare si ale matcilor. Lucratoarele il utilizeaza pentru apararea stupului impotriva intrusilor, iar matcile pentru a-si elimina rivalele.

Veninul de albine contine o mare varietate de substante-amine biogene, peptide, enzime, care in ciuda conotatiei neplacute asociate denumirii de “venin” sunt foarte importante pentru organismul uman.

Efectele veninului de albine sunt cunoscute din vechime, motiv pentru care produsul a fost utilizat de multa vreme in medicina traditionala.

Metode recente de tratament constau in aplicarea de injectii, aplicarea terapiei cu venin de albine in puncte de acupunctura (apipunctura) conform medicinei orientale. Pentru evitarea durerilor asociate tratamentului clasic cu intepaturi de albine sau prin injectii, veninul de albine este componentul activ al unor creme cu aplicare locala sau tehnici fitoterapeutice (Apireven). Principalele afectiuni în care veninul de albine isi probeaza eficacitatea sunt cele reumatismale, nevralgiile, scleroza multipla, dar si de stimulare a sistemului imunitar.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.