Ghidul Serviciilor
Institutul Clinic Fundeni
inapoi la firma 3205 vizite
Poza Sectia clinica pediatrie
Foto
Foto

ISTORIC

1959 ia fiinta in Spitalul Fundeni Clinica de Pediatrie, condusa de Prof. Dr. I. Nicolau, membru corespondent al Academiei Romane

1961 – 1993 conducerea Clinicii de Pediatrie este preluata de Prof. Dr. Gh. Goldis, membru titular al Academiei de stiinte medicale

1994 conducator al Clinicii de Pediatrie este Prof. Dr. C. Arion – membru titular al Academiei de stiinte medicale

Nr. paturi : 159

Nr. de internari/an = aprox. 5000 / an

LISTA MEMBRILOR SI A PERSONALULUI MEDICAL SUPERIOR AL CLINICII

Prof. Dr. Constantin Virgiliu Arion – Seful Clinicii de Pediatrie Fundeni, medic primar pediatru

Dr. Gheorghe Chiriac-Babei – medic primar pediatru, sef de lucrari UMF “Carol Davila” Bucuresti

Dr. Dorin Bleahu – medic primar pediatru, sef de lucrari UMF “Carol Davila” Bucuresti

Dr. Vladimir Mihailescu – medic primar pediatru

Dr. Rodica Sbora – medic primar pediatru, asistent universitar UMF “Carol Davila Bucuresti

Dr. Tatiana Badea-Iuga – medic primar pediatru

Dr. Luminita Dumitrache – medic primar pediatru

Dr. Mariana Vasilescu – medic primar pediatru

Dr. Tudor Neamtu – medic primar pediatru

Dr. Cristina Stoica – medic primar pediatru

Dr. Anca Colita – medic primar pediatru

Dr. Carmen Dinca – medic primar pediatru

Dr. Alexandrina Constantinescu – medic specialist gastroenterolog

Dr. Alin Nicolescu – medic specialist cardiolog

Dr. Adriana Sarsan – medic specialist pediatru

Dr. Steluta Boroghina – medic specialist pediatru

Dr. Bogdan Dima – medic rezident pediatru

Dr. Madalina Gilice – medic rezident pediatru

Dr. Mirela Asan (Laboratorul de Hematologie) – medic primar medicina de laborator

Dr. Anca Gheorghe (Laboratorul de Hematologie) – medic primar medicina de laborator

PROFIL DE ACTIVITATE / COMPARTIMENTE:

Hemato-oncologie pediatrica Nefrologie si dializa pediatrica Cardiologie pediatrica Thalassemie / Hemofilii Transplant medular Gastroenterologie pediatrica Sugari Laborator hematologie Asistenta psihologica / sala de joaca

ACTIVITATILE DESFASURATE IN CLINICA DE PEDIATRIE FUNDENI

 Activitati de ingrijire a bolnavilor pediatrici, in special a acelora cu malignitati, boli hematologice nemaligne, afectiuni renale, boli inflamatorii ale tesutului conjunctiv, malformatii congenitale cardiace, infectiile nou-nascutului si sugarului, s.a.

 Activitati de invatamant medical:

Cursuri de specializare (medici rezidenti de Pediatrie si Medicina de Familie, stagiari) Cursuri de perfectionare (medici specialisti si medici primari pediatri) Cursuri de perfectionare pentru medicii de familie Staff meeting-ul Clinicii (1 zi/saptamana): prezentari de cazuri clinice si radiologie, informatii despre forumurile stiintifice, prezentari in ciclul “Medicina si cultura” etc Cursuri de perfectionare in deplasare Schimburi de experienta la care au participat medicii sefi de sectie din regiunile/judetele arondate si din Centrele universitare Cursuri pentru medicii tineri veniti din alte tari pentru scurte schimburi de experienta Din 1980 activitati de invatamant (cursuri si stagii de pregatire practica) pentru studentii IMF/UMF “Carol Davila”, Bucuresti  Activitati de cercetare in domeniile prioritare (v. Activitatea de ingrijire a bolnavilor)

 Activitati de indrumare metodologica si control in regiunile / judetele arondate – Ialomita, Giurgiu, Constanta si Tulcea) si in alte activitati de ingrijire a copiilor din tara

 Participarea – reprezentativa – la numeroase manifestari stiintifice nationale si internationale

PRIORITATI MEDICALE SI STIINTIFICE

 Diagnosticul si tratamentul bolilor hematologice la copil, inclusiv a malignitatilor hematologice.

 Explorarea functiilor trombocitare si diagnosticul trombocitopatiilor si a bolii von Willebrand la copil.

 Diagnosticul si tratamentul bolilor de colagen la copil (Lupus eritematos sistemic, Artrita cronica reumatoida juvenila, granulamatoza Wegener, poliarterita nodoasa).

 Tratamentul multimodal al tumorilor solide la copil (in colaborare cu Clinica de Chirurgie Fundeni, Clinica de Radiologie si Imagistica Medicala).

 Abordarea diagnostica si terapeutica a cardiopatiilor congenitale la copil (in colaborare cu Clinica de Chirurgie Cardiaca din Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu.

 Abordarea diagnostica si terapeutica a bolilor aparatului urinar la copil (in colaborare cu Clinica de Urologie Fundeni): Infectii de tract urinar, reflux vezico-ureteral, glomerulonefrite, sindrom-hemolitic uremic, sindrom nefrotic, malformatii reno-urinare, litiaza renala, insuficienta renala cronica/acuta.

 Statia de hemodializa pediatrica (5 posturi care lucreaza 24 de ore / 6 zile pe saptamana), dializa peritoneala (compartiment cu 2 paturi, 4 cyclere) si hemofiltrare. Colaborare la transplanturi renale efectuate la copil.

 Diagnosticul si tratamentul afectiunilor gastroenterologice si hepatice; colaborare la efectuarea transplantelor hepatice.

 Centru national de ingrijire a copiilor si adolescentilor cu talasemii si hemofilie cu aplicarea metodelor moderne de diagnostic, de tratament substitutiv si specific – chelatori de fier, concentrate de factori de coagulare – in colaborare cu Clinica de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

 Compartiment pentru chimioterapia ambulatorie a cancerelor copilului

 Departamentul de Transplant Medular cu efectuarea: transplant de celule stem hematopoietice; transplant allogeneic de celule stem hematopoietice in boli hematologice, tumori solide; transplant allogenic in aplaziile medulare severe

In echipa Clinicii de Pediatrie activeaza: asistente medicale (35 in prezent, din care 14 asistente principale), infirmiere, registratoare medicale si secretare.

COLABORARI INTERDISCIPLINARE

 Cu toate Clinicile, Laboratoarele si Sectiile de specialitate din Institutul Clinic Fundeni

 Cu alte institutii medicale din Bucuresti:

Institutul Oncologic Bucuresti Clinica de Chirurgie pediatrica – Spitalul Clinic Central de Copii “Grigore Alexandrescu” Clinicile de Chirurgie si ORL din Spitalul Clinic de Copii “Marie Curie” Clinica de Neurologie pediatrica – Spitalul Clinic de Copii “Dr. V. Gomoiu” Clinica de Neurologie pediatrica – Spitalul “Dr. Gh. Marinescu” Bucuresti Clinica de psihiatrie a copilului si adolescentului Spitalul “Dr. Al. Obregia” Bucuresti Clinica de neurochirurgie pediatrica – Spitalul “Dr. Gh. Marinescu” Bucuresti Clinicile de boli infectioase de la Institutul “Matei Bals” si Spitalul Clinic “Dr. V. Babes” Institutul de Anatomie patologica “Dr. V. Babes” Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului Clinicile / Sectiile de Neonatologie din Spitalele Clinice Polizu, Giulesti-Prof. Dr. P. Sarbu, si Sf. Pantelimon Institutul de microbiologie si parazitologie Pasteur Institutul de Medicina Legala  Cu Clinici si Institute din strainatate:

Medizinische Hochschule Hannover – Germania Spitalul de copii Armand Trousseau – Paris, Franta Institutul de Cancerologie – Villejuif, Franta Universitatea Emory Atlanta, Georgia, USA Baylor College, Houston, Texas, USA Istituto Giovana Gaslini, Genova, Italia Fundatia Jose Careras (filiala din Germania) si Universitatea de Medicina din Ulm, Germania  

CONTACT

Adresa: Bucuresti, Sector 2, Sos. Fundeni nr. 258 – cladirea A, etaj 6 si 7

Tel: centrala: 0040-21-318.04.24. / 1101, 1102, 1107, 1150, 1178

Secretariat: 0040-21-318.04.21.

Fax: 0040-21-318.04.21.Despre Institutul Clinic FundeniInstitutul Clinic Fundeni a fost fondat in anul 1959. Institutul nostru are o veche traditie in patologia dificila cardio-vasculara, hepatica, renala, digestiva, hematologica, etc. La inceput de mileniu III specialistii din Institutul Clinic Fundeni sunt pregatiti sa abordeze asemenea probleme nu numai prin prisma practicii de zi cu zi, ci si sub aspectul cercetarii fundamentale. MAI MULT...

Centre medicaleCentrul pentru transplant medular Centrul pentru boli digestive si transplant hepatic Centrul pentru uronefrologie si transplant renal 

Excelenta medicala Acasa Despre Noi Contact Harta spital

Vezi harta mare Contacteaza-neSPITALUL CLINIC FUNDENI BUCURESTI

ROMANIA, BucharestSos. Fundeni nr. 258, sector 2.

Telefon (Telephone):021.275.07.00 / 021.275.05.00

Fax:021.318.04.44

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.