Ghidul Serviciilor
Impladent - Clinica Implantologie, Bucuresti
inapoi la firma 1895 vizite
Poza Implant dentar
Foto

Un implant dentar este o rădăcină dentară artificială care înlocuieşte rădăcina unui dinte lipsă. Un implant dentar se prezintă asemănător cu un şurub fiind construit din aliaj de titaniu, un material biocompatibil. Implantele dentare sunt folosite pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi lipsă.

Un implant dentar nu este mobil şi nu afectează dinţii sănătoşi spre deosebire de lucrările protetice fixe sau cele mobile (proteze) utilizate în trecut ca şi soluţie pentru lipsa dinţilor. Implant dentar este poziţionat în os şi nu se sprijină pe dinţi alăturaţi. Această soluţie permite realizarea procesului de masticare în mod natural.

Un implant dentar este pozitionat în os în cursul unei intervenţii chirurgicale în clinica IMPLADENT, sub anestezie locală, fiind un procedeu relativ facil. Studiile recente indică o rată de succes de 95%. Cel mai bun implant dentar este susţinut de o garanţie pe viaţă. Cazurile de insucces se datorează aproape în totalitate cauzelor externe operaţiei în sine: consumul de droguri, fumatul, alcoolismul cronic, igiena orală precară, nicidecum unui implant dentar.

1 dinte pe 1 implant

Acest tip de interventie se desfasoara astfel:

 

Punte de 2-3 elemente pe implanturi:

Punte circulara pe implanturi – lucrare protetica fixa pe implanturi Punte circulara semimobila pe implanturi pe toata arcada – Overdenture:

Edentaţie Unidentară – lipsa unui singur dinte

Un implant dentar este soluţia ideală în cazul lipsei nui singur dinte de pe arcadă pentru că în acest fel dinţii alăturaţi rămân neatinşi.

Recomandabil a nu se neglija lipsa unui singur dinte şi a se prezenta cât mai curând la medicul stomatolog pentru inserarea unui implant dentar, în acest fel evitând ulterioare probleme masticatorii, migrarea dinţilor vecini şi resorbţii ale osului în această zonă.

Edentaţii Multidentare – lipsa mai multor dinţi

Protezele parţiale angrenate pe dinţi se mobilizează în timp, mobilizând şi dinţii alăturaţi, iar protezele totale sunt rareori perfect stabile, necesitând folosirea de adezivi. Aceste probleme pot fi evitate folosind implanturi dentare pentru aplicarea lucrărilor protetice de orice tip.

O indicaţie foarte importantă este în cazul bolilor parodontale, care afectează sistemul natural de fixare a dintelui în os şi în timp duce la desprinderea efectivă a rădăcinii dintelui de os. În aceste cazuri se recomandă extracţia dinţilor afectaţi şi realizarea de implanturi ce stabilizeaza nivelul osos şi impiedică resorbţia sa.

Edentaţii Totale – lipsa tuturor dinţilor

Şi în aceste cazuri soluţia optimă e realizarea de implante dentare, ce reprezintă baza de fixare pentru coroane sau proteze cu cape. Diferenţa constă în numărul de implanturi dentare necesar, în timp ce pentru lucrări fixe sunt obligatorii un numar maxim de implante dentare 6-10, pentru proteze sunt suficiente 2-4; acestea permit angrenarea protezei prin cape şi deci o estetică şi funcţii impecabile, începând cu vorbitul, masticaţia, mimica facială şi în acest mod îmbunătăţesc considerabil calitatea vieţii.

Etapele de tratament

După prima şedinţă în care se stabileşte diagnosticul şi planul de tratament se plasează implantul dentar printr-o intervenţie chirurgicală minoră. Intervenţia se face cu anestezie locală şi este absolut nedureroasă, nu necesită repaos la domiciliu sau internare. Există posibilitatea plasării unui implant dentar în aceeaşi şedinţă cu extracţia dintelui; după 7-10 zile se scot firele.

Urmează o periodă de aşteptare care variază de la 3-5 luni, timp în care are loc osteointegrarea. După acest timp se trece la refacerea protetică adică la realizarea suprastructurii pe implante dentare, punţi sau proteze.

Durata de viaţă a unui implant dentar depinde în mare parte de pacient. Rata succesului unui implant dentar la 10 ani trece de 95 %. Foarte importantă este igiena pacientului, controalele periodice ( la 6 luni), menţinerea stării de sănătate şi a unui stil de viaţă sănătos ( Fără fumat şi consum de alcool)

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.