Fabricare
· Varietăţi
50% Malvasía, 35% Viura, 15% Altele
· Vinificaţie
Sistemul curăţării de ciorchini cu o macerare prefermentativă cu pieliţe timp de 2 zile la o temperatură scăzută (8 – 10 oC)
· Tratare
Fermentaţie malolactică în butoaie noi de stejar francez boabe fine tip Allier, urmată de o tratare cu îndepărtarea periodică a drojdiilor timp de 5 luni în aceleaşi butoaie de stejar francez.
· Îmbuteliere
Fără stabilizare la rece şi cu filtrare uşoară.
Total 6.600 sticle de 75 cl provenite din 22 butoaie.
Degustare
· Culoare
Galben deschis foarte strălucitor.
· Aromă
Aromă de o mare intensitate, curat, fin şi eşegant. Predomină florile, cimişirul, cu note de fructe coapte, miere, citrice foarte bine integrate cu cele afumate şi toffee de lemn fin. Miros complex şi armonios.
· Buchet
Untos. Rotund. Bine echilibrat. Structurat. Foarte persistent cu miros foarte floral. Armonios şi cărnos.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.