Fabricare
· Podgorii
Zona Rioja Alta, în San Asensio 15%. Zona Rioja Baja 41%, în Tudilla 44% şi Zona Rioja Alavesa, în Baños 41%. Productivitate de 3100 până la 5000 kg/ha. Soluri argilo-calcaroase foarte pietroase, altitudini între 440 şi 570 m.
· Varietăţi
Timpuriu 90%. De o vârstă medie a podgoriei de peste 40 ani. Garnacha 10%, din Tudilla, cu o a podgoriei de peste 50 ani.
· Cules
3 octombrie 2002 pentru zona San Asensio şi 8 octombrie pentru zonele Baños şi Tudilla.· Vinificaţie
Curăţare de ciorchini fără presare. Macerare lungă de 13 – 14 zile, cu remontări tradiţionale periodice.
· Tratare
Fermentare malolactică în butoaie de stejar francez. Troncais cu bob fin şi prăjire medie, foarte lentă (până în martie – iulie 2003). Creştere ulterioară cu drojdii foarte fine în aceleaşi butoaie timp de 15 luni.
· Îmbuteliere
Fără stabilizare la rece şi cu filtrare uşoară.
Total 16.900 sticle de 75 cl.
Degustare
· Aspect
Curat. strălucitor. Capă de culoare intensă. Lacrimă abundentă.
· Culoare
Cireaşă cu tonuri grena foarte acoperite.
· Aromă
Armonie între aromele de fructe negre în marmeladă (cireşe uscate) şi cele condimentate cum ar fi nucşoară, scorţişoară. Apar de asemenea note de cafea, balsamice cu atingeri minerale. Miros foarte complex, elegant şi fin.
· Buchet
Echilibrat si foarte structurat.Armonios, corpolent, rotund, cu miros foarte intens.Persistent, foarte concentrat, are viata lunga in sticla, peste 10 ani.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.