Fabricare
· Varietăţi
85% Timpuriu, 15% Altele.
· Vinificaţie
Sistemul curăţării de ciorchini cu o macerare prefermentativă timp de 2 zile la o temperatură scăzută (8 – 10 oC) şi saturarea mediului cu CO2. Fermentaţia în butoaie de stejar francez boabe fine tip Allier la o temperatură de 13 – 14 grade C.
· Tratare
Creştere cu îndepărtarea periodică a drojdiilor timp de 5 luni în aceleaşi butoaie de stejar francez.
· Îmbuteliere
Fără stabilizare la rece şi cu filtrare uşoară.
Total 6.600 sticle de 75 cl. provenite din 22 butoaie.
Degustare
· Culoare
Roşu zmeură strălucitor. Foarte intens.
· Aromă
Aromă de o mare intensitate, curat, fin şi elegant. Arome de fructe roşii cum ar fi zmeură, cireşe, cu fond balsamic şi anason bine integrate cu toffe, afumate, cafea şi cafea prăjită. Aromă complexă şi foarte interesantă.
· Buchet
Untos. Trecere lungă. Bine echilibrat, cu o bună aciditate, ceea ce îl menţine proaspăt. Plăcut, rotund. Lung şi foarte persistent cu un gust amar foarte elegant.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.