Fabricare
· Varietăţi
Timpuriu 85%. Altele 15%.
· Vinificaţie
Struguri selectaţi din diverse podgorii din Rioja înaltă, prin cules manual. Fermentaţia strugurilor curăţaţi de ciorchini fără presare la o temperatură controlată de 26 – 28 oC cu macerări lungi de 16 – 20 zile şi remontate periodic
·Tratare
Cu fermentaţie malolactică în butoi, urmată de o tratare timp de încă 13 luni în butoaie de stejar francez şi american, vârsta acestora fiind de 1 – 2 ani.
· Îmbuteliere
Stabilizare naturală a vinului în butoi. Îmbuteliere cu o filtrare neagresivă. S-a completat îmbătrânirea cu o şedere minimă în stică de 6 luni.
Degustare
· Aspect
Curat. Strălucitor.
· Culoare
Roşu cireaşă cu tonuri purpurii şi bordura grena. Bine acoperit.
· Aromă
Curat şi fin cu o mare intensitate olfactivă. Arome foarte generoase de fruct roşu copt (cireşe, coacăze), lemn dulce, lactice cu fond condimentat (scorţişoară, cuişoare, vanilie). Boabe de cacao fine. Parfum elegant.
· Buchet
Corpolent şi bine echilibrat. Structurat. Bogat şi foarte persistent, amintind de fructele roşii coapte. Rotund şi cărnos.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.