Lucrari canalizare
Canalizarea este de doua tipuri: exterioara si interioara. Canalizarea exterioara o intalnim la case, apartamente cat si la cartiere. Canalizarea exterioara se varsa in reteaua de canalizare a orasului. Materialele folosite sunt tevile si fitingurile din pvc care sunt de diferite grosimi pentru a da o anumita rezistenta. Ele se monteaza in pamant pe un strat de nisip de 10-15 cm atat sub ele cat si deasupra lor pentru a fi protejate si cu o anumita panta de obicei 1-2 % pentru a se putea scurge apa menajera de la imobil la reteaua de canalizare a orasului. In cazul in care nu avem posibilitatea sa evacuam apa menajera la canalizarea orasului putem opta pentru fosa septica, statie de epurare sau o basa. In cazul fosei septice vorbim de un recipient cu 2 sau 3 compartimente in care se triaza apa menajera dupa care avem nevoie de vidanjare pentru a lua grosul ramas si a o curatii pentru a putea functiona in continuare. Pentru statia de epurare avem nevoie de un lac, o apa in care sa evacuam apa filtrata in urma procesului de curatare (epurare) a apei menajere. Basa reprezinta o alternativa a evacuarii apelor menajere care consta in acumularea apei menajere intr-o incapere de mari dimensiuni betonata la nivelul solului si ulterior pomparea acesteia cu ajutorul unui grup de pompare cu tocator pana la cea mai apropiata retea de canalizare. Canalizarea interioara o intalnim la bai si bucatarii atat la case cat si la apartamente. Aici vorbim despre scurgerea lavoarelor, spalatoarelor, cazilor, a masinilor de spalat, a wc-urilor dar nu in ultimul rand si a sifoanelor de pardoseala. Materialele folosite sunt din PP sau PVC de diferite dimensiuni incepand de la diametru nominal de 32 si pana la diametru nominal de 110. Canalizarea interioara are rolul de a capta si a transporta apa menajera din bai si bucatarii pana la canalizarea exterioara si de acolo la reteaua de canalizare a orasului . Se monteza in sapa si cu o anumita panta de 1-2 % de la consumator catre canalizarea exterioara.
Lucrari alimentare cu apa
Alimentarea cu apa atat in cazul apartamentelor, caselor cat si in cazul cartierelor se face printr-un camin betonat in interiorul caruia se monteaza un apometru care inregistreaza consumul de apa alimentat de la reteaua orasului. In cazul in care necesarul de apa rece este mai mare si reteaua nu face fata, atunci este nevoie de o rezerva de apa care de obicei se monteaza intr-o asa numita camera tehnica. Camera tehnica este alcatuita dintr-o instalatie de alimentare cu apa format din rezervoare, grup de pompare cat si tevi si fitinguri aferenta instalatiei. Acolo unde nu avem apa de la reteaua orasului suntem nevoiti sa foram un put. Aici vorbim despre o instalatie formata dintr-o pompa submersibila care functioneaza in regim de hidrofor sau despre o instalatie cu hidrofor cu ajutorul careia scoatem apa din put. In ambele cazuri avem nevoie de un camin betonat la nivelul solului in incinta caruia se monteaza instalatia de scos apa. Materialele folosite in cazul alimentarii exterioare cu apa rece sunt PEHD (polietilena de inalta densitate) si PPR (polipropilena reticulata). Pentru alimentarea cu apa interioara atat in cazul bucatariilor cat si a bailor materialele folosite sunt cupru, ppr, pex, pexal. Aici intalnim pe langa apa rece si apa calda,adica apa rece incalzita cu ajutorul centralelor termice. De aceea materialele folosite sunt mai diversificate si mai rezistente la temperatura. Instalatiile interioare de alimentare cu apa rece si calda pot fi montate atat in sapa cat si in pereti.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.