Ghidul Serviciilor
Infiintarefirmabucuresti.ro - Infiintari Si Modificari Acte Firma, Bucuresti
inapoi la firma 149 vizite
Poza Infiintare Reprezentanta straina
Foto

Conform legii, societatile comerciale si organizatiile economice straine pot avea reprezentante in Romania pe baza de autorizatie eliberata, in acest scop.

De asemenea, societatile comerciale sau organizatiile economice straine pot fi reprezentate in Romania, pe baza de contract, si de birouri romanesti, inclusiv cele infiintate din initiativa proprie.

PASI CE TREBUIESC URMATI INAINTEA DEPUNERII DOSARULUI:

1. Achitarea taxei de reprezentanta de 1.200 USD – in lei la cursul BNR (taxa pentru autorizatia de functionare pe un an de zile) in contul trezoreriei din sectorul unde va avea sediul reprezentanta.

2. Adresa oficiala catre Directia Generala a Finantelor Publice ( D.G.F.P. ) – Serviciul Reprezentante, prin care se solicita confirmarea primirii sumei; adresa si copia dupa OP se depune la registratura.

3. D.G.F.P. emite o adresa catre trezoreria de sector (sau judet) , cu care solicitantul trebuie sa se deplaseze la trezorerie pentru a i se confirma primirea platii taxei de reprezentanta.

4. D.G.F.P. – Serviciul Aplicarea Conventiilor de Evitare a Dublei Impuneri si Reprezentante Straine (in provincie – Administratia Financiara Judeteana), elibereaza un certificat de plata care atesta achitarea taxei de functionare.

5. Intr-o ultima etapa se va intocmi dosarul in vederea autorizarii functionarii reprezentantei, cu urmatoarele documente:

Dosarul cu documentele mai sus aratate se va depune la Ministerul Economiei si Comertului Directia Generala Politici Comerciale,.Termenul de eliberare a autorizatiei de functionare a reprezentantei este de 30 zile de la data depunerii documentelor.

Orice persoana juridica straina care are o reprezentanta autorizata sa functioneze in Romania, are obligatia de a plati un impozit annual.Impozitul pe reprezentanta pentru un an fiscal este egal cu echivalentul in lei al sumei de 4.000 euro, stabilita pentru un an fiscal, la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei din ziua in care se efectueaza plata impozitului catre bugetul de stat.

PENTRU ÎNCHIDEREA UNUI BIROU DE REPREZENTANTA, DOCUMENTELE NECESARE SUNT:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.