Ghidul Serviciilor
Bybloserve Management - Infiintare Firma Urgent Bucuresti
inapoi la firma 605 vizite
Poza Inregistrare in scopuri de TVA
Foto

Avand in vedere faptul ca la infiintare, toate firmele sunt neplatitoare de TVA, aveti la dispozitie doua posibilitati pentru a deveni platitori de TVA:

 

a) La cerere – dupa infiintarea firmei, va vom intocmi un dosar pentru Administratia Financiara a sectorului in care aveti sediul social, va vom obtine un certificat constatator de la Oficiul National al Registrului Comertului si vom depune dosarul la Administratia Financiara competenta. In baza analizei informatiilor prezentate in declaratiile depuse la dosar, un inspector al Administratiei Financiare va decide daca firma va fi sau nu va fi inregistrata in scopuri de TVA. In functie de tipul de activitate si in functie de tipul spatiului unde aveti sediul social, veti fi inregistrati sau nu ca platitori de TVA.

De exemplu:– firma cu obiect principal de activitate comert sau intermedieri in comert, avand sediul social intr-un apartament la bloc, nu va fi inregistrata in scopuri de TVA.Va trebui sa aveti un punct de lucru cu spatiu de depozitare, unde sa faceti dovada ca depozitati marfa, chiar daca faceti doar intermediere.– firma cu obiect principal de activitate – constructii sau transporturi, avand sediul social intr-un apartament la bloc, va fi inregistrata in scopuri de TVA, intrucat prin natura activitatilor respective, activitatea se desfasoara la client sau in afara sediul social.

b) La depasirea plafonului de TVA – in momentul in care firma atinge plafonul de TVA de 65.000 euro calculat la cursul Leu/Euro din 1 Ianuarie 2007, respectiv suma de 220.000 Lei / an fiscal, automat firma devine platitor de TVA din luna imediat urmatoare lunii in care s-a realizat depasirea de plafon. Totusi, in functie de analiza facuta de catre ANAF in baza declaratiei 088, numarul de TVA poate fi anulat daca contribuabilul nu justifica intentia si capacitatea de inregistrare in scopuri de TVA.

Va putem redacta documentele aferente dosarului de inregistrare in scopuri de TVA, va putem obtine certificatul constatator de la Oficiul National al Registrului Comertului. Onorariul nostru este de 600 Lei + TVA iar taxa de la Oficiul National al Registrului Comertului pentru certificatul constatator este de 45 de Lei.

Termenul de solutionare al dosarului este de 10-30 zile lucratoare de la data depunerii dosarului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.