Ghidul Serviciilor
Clinica Oftalmologica Infosan
inapoi la firma 560 vizite
Poza Strabismul
Foto

OPERAŢIA PENTRU STRABISM

   Definitie: Dezalinierea axelor oculare poartă numele de strabism (ochii nu se orientează simultan în aceeaşi direcţie). Rezolvarea acestei afecţiuni necesită la copii un tratament complex si de lungă durată, la adulti rezolvarea fiind numai chirurgicala.         

Cauze:

Devierea unui ochi nu este o banală modificare estetică, cauzele fiind multiple: vicii de refracţie necorectate, leziuni ale fundului de ochi, traumatisme, pareze ale muşchilor, afectiuni neurologice, etc. 

Diagnostic: Iniţial trebuie efectuată o examinare completă : determinarea acuităţii vizuale a ambilor ochi, a viciilor de refracţie (nevoia de ochelari), măsurarea cu ajutorul prismelor a unghiului de deviaţie strabică la distanţă si la aproape, uneori şi la privirea în sus, în jos sau lateral, examinarea polului anterior si posterior. Se verifică cu ajutorul unor teste speciale prezenţa sau absenţa vederii binoculare (simultana cu ambii ochi) si a vederii stereoscopice (în spaţiu). 

   Tratament:

La copii, tratamentul începe în marea majoritate a cazurilor cu prescrierea de ochelari - dacă este vorba de un viciu de refracţie necorectat, asociată în caz de ambliopie (ochi leneş) cu acoperirea ochiului sănătos, pentru a-l forta pe cel slab sa vada. După ultimele studii exerciţiile ortoptice trebuie utilizate extrem de rar atât pre-, cât şi postoperator, dovedit fiind ca sunt ineficiente. Dacă în urma acestor tratamente, deviaţia oculară nu se corectează, este nevoie de intervenţie chirurgicală, care se efectuează sub anestezie generală  sau locală.!

   Exista si forme de strabism (de ex. strabismul restrictiv - sindromul Duane sau paralizii musculare), care nu se corecteaza cu ochelari, in aceste situatii fiind necesara direct operatia. La adulti, testul cu prisme trebuie efectuat intotdeauna preoperator, deoarece exclude riscul vederii duble ce poate aparea dupa operatie.  

Tera o lună.

În cadrul evoluţiei obişnuite postoperatorii poate sa apara trecator jenă locală cu ochi roşu, lăcrimos, vederea poate fi înceţoşată sau dublă, toate acestea dispărând în câteva zile. 

Complicaţiireinterventii, modificarea refracţiei oculare, etc.

 Retineti:

        Corectarea strabismului inlatura un defect estetic evident eliminand complexele de care acesti pacienti sufera si ducand la cresterea respectului fata de sine, a integrarii sociale si a succesului profesional ulterior. 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.