Ghidul Serviciilor
Clinica Inimed 360-Sibiu
inapoi la firma 881 vizite
Poza Servicii chirurgicale
Foto

Particularitati Inimed 360º

Cardiopatia ischemica este suferinta muschiului cardiac (miocard) produsa de ingustarea (stenoza) sau blocarea (ocluzia) arterelor coronare (arterele inimii). Principala cauza de afectare coronariana este ateroscleroza, care consta in depunerea de colesterol si alte elemente celulare in peretele interior al arterelor formand asa numita placa de aterom. Aceasta ingusteaza si in final blocheaza artera, impiedicand fluxul de sange catre miocard.Infarctul miocardic (sau atacul de cord) apare in momentul in care o parte a muschilor inimii este lipsita complet de sange, celulele cardiace murind in zona afectata.

Metode de tratament

Evoluţia naturala fără tratament chirurgical

In prezent este indiscutabil ca bolile cardiovasculare constituie cauza cea mai frecventa a mortalitatii peste 50% din cazuri, din care in 80-90% se datoresc cardiopatiei ischemice si infarctului miocardic. In lipsa corectarii factorilor de risc, a tratamentului medical si chirurgical, ateromatoza coronariana progreseaza invariabil de la stenoza la ocluzie, moment in care survine infarctul miocardic.

Rezultatele intervenţiei chirurgicale

Echipa de cardiologi RO-FR a  Echipa de chirurgi cardiovasculari RO-FR a Clinicii Inimed are o rată de succes in tratamentul chirurgical al cardiopatiei ischemice de 94% in 5 ani.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.