Ghidul Serviciilor
Clinica Inimed 360-Sibiu
inapoi la firma 881 vizite
Poza Servicii chirurgicale
Foto

Inima are 4 valve (aortica, mitrala, pulmonara si tricuspidiana ), care functioneaza asemenea unor supape : se deschid pentru a permite curgerea sangelui intr-o directie si apoi se inchid pentru a impiedica refluxul acestuia. Din punct de vedere al mecanismului de producere exista doua tipuri de afectare valvulara: - Stenoza valvulara - consta in diminuarea deschiderii valvei respective si ingustarea orificiului prin care trece sangele (de exemplu – stenoza aortica). - Insuficienta valvulara - consta in inchiderea incompleta a valvei respective rezultand refluarea, regurgitarea sangelui (de exemplu – insuficienta aortica).

Metode de tratament

Tratamentul chirurgical este singurul care poate restabili conditiile hemodinamice normale ale cordului si evita dezvoltarea insuficientei cardiace. Corectia chirurgicala se poate face fie prin doua metode:

Speranţa de viaţă este de 1-2 ani pentru pacienţii cu fenomene de insuficienţă cardiacă, 2-3 ani la cei cu sincope şi 4-5 ani în cazul anginei pectorale.

Rezultatele intervenţiei chirurgicale

Echipa de chirurgi cardiovasculari RO-FR a Clinicii Inimed are o rată de succes in tratamentul chirurgical al valvulopatiilor de 98% in 5 ani.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.