Ghidul Serviciilor
Institutul National De Cercetare Dezvoltare Pentru Fizica Pamantului - Magurele
inapoi la firma 6238 vizite
Poza Centrul National de Date
Foto

2010

PERIOADA DE INCEPUT (1976-1996); participare la experimentele stiintifice ale grupului de experti (GSETT).

GSETT-1 (1980-1982)

Parametrii seismici obtinuti din inregistrarile analogice ale statiei Muntele Rosu (MLR).

GSETT-2 (1988-1992)

 

 

GSETT-3 (1995-1996)

 

 

Participarea Romaniei la sistemul global de verificare, prin mijloace seismologice, a respectarii Tratatului de Interzicere Totala a Experientelor Nucleare (CTBT), a fost reglementata prin Memorandum-ul nr. C3/4246 din 23.12.1993, prin care Ministerul Cercetarii si Tehnologiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Comunicatiilor, s-au angajat sa asigure cadrul legal de desfasurare al acestei activitati.

Acest Memorandum a stabilit participarea Romaniei la testarea sistemului global de verificare a experientelor nucleare, prin mijloace seismologice, cu statia seismica Cheia - Muntele Rosu, si Centrul National de Date al Romaniei, organizat in cadrul INCDFP (in acel moment Centrul de Fizica Pamantului). Romania a ratificat Tratatul de Interzicere Totala a Experientelor Nucleare in 1999 (Legea nr. 152/4.10.1999).

Participarea Romaniei la activitatile din cadrul CTBT, dupa ratificarea Tratatului de Interzicere Totala a Experimentelor Nucleare

(Legea nr. 152/4.10.1999)

Centrul National de Date al Romaniei pentru CTBT

 

 

Centrul National de Date al Romaniei pentru CTBT

Statia seismica Cheia - Muntele Rosu

Pozitie geografica: situata la poalele Muntilor Ciucas, langa satul Cheia

 

 

Dotarea statiei

 

 

Senzorul seismic al statieiSistem de achizitie digitala Quanterra Q4126Centrul de control - statia MLREchipamentul de comunicatie prin satelit (VSAT) care asigura transmiterea datelor

Pe 26 iunie 2003, statia seismica Cheia - Muntele Rosu (AS81) a fost oficial certificata ca statie seismica auxiliara a Sistemului International de Monitorizare Seismica (IMT) din cadrul CTBTO.

Statia seismica AS81-MLR functioneaza in prezent la parametrii impusi de cerintele Tratatului, inregistrand continuu miscarile solului si transmitand datele in timp real la Centrul International de Date din Viena (IDC) si la Centrul National de Date din Bucuresti (N142 - ROM_NDC).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.