Ghidul Serviciilor
Inversolar
inapoi la firma 2189 vizite
Poza Biomasa
Foto

Energia din biomasă este una dintre alternativele cele mai viabile pentru echilibrarea Sistemului Energetic Național (SEN). Popularitatea acestei exploatări a apărut din necesitatea de a completa producția de energie a sectorului fotovoltaic și a celui eolian.

Evoluția rapidă a investițiilor în instalațiile de producere de energie electrică din surse regenerabile de energie, în mod special din energie eoliană și fotovoltaică, ambele greu controlabile și predictibile, impun dezvoltarea de soluții de producere controlabile (care să nu depindă de condițiile meteo), cum ar fi biomasa și biogazul.

 

În prezent, cea mai importantă sursă de biomasă o reprezintă deșeurile de material lemnos și lemnul rezultat din curățarea pădurilor. Pentru viitorul apropiat, Inversolar își dorește să acopere cererea crescută pentru acest material, prin înființarea de culturi energetice cu viteză mare de creștere, precum paulownia, salcia energetică, plopul energetic etc.

Sursele de materie primă disponibile ne-au determinat ca, începând cu anul 2013, să investim în construcția mai multor unități energetice pe bază de biomasă și biogaz, două dintre acestea urmând a fi puse în funcțiune în anul 2014. Pentru 2015, Inversolar mai are în plan construcția altor 4 centrale de câte 5 MW fiecare, proiectele fiind aflate în curs de dezvoltare și finanțare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.