Ghidul Serviciilor
Accent Design, Pitesti - Arhitect Adrian Iovescu
inapoi la firma 845 vizite
Poza Portofoliu Design interior Orhideea
Foto
Foto
Foto
Foto

Apartament 2 camere

Apartamentul de 2 camere din complexul Orhideea Gardens este un caz intalnit adesea de catre noi, in cazul apartamentelor in blocuri construite dupa Revolutie. Astfel, din proiectarea blocului nu a fost bine gandita compartimentarea interioara (ne referim la forma si dispozitia camerelor si de lipsa depozitarilor). De aceea, acest proiect a avut nevoie, pe langa designul interior si de o optimizare functionala importanta.

Proprietara apartamentului, gasindu-ne siteul pe internet, a apelat la sprijinul nostru pentru un proiect de design interior. Imaginile de mai jos prezinta o paralela intre proiect si final, iar in continuare gasiti povestea amenajarii, cu pasii urmati.

POVESTEA AMENAJARII

1. Discutarea temei cu beneficiarul si studierea spatiului

La o prima vedere, apartamentul parea gata – finisajele erau terminate si in principiu astepta doar cateva piese de mobilier, ca sa poata fi folosit imediat.

Insa in urma discutiei au rezultat multe probleme: spatiul livingului era un spatiu ingust si lung, in care se intra direct din holul blocului si care continea si bucataria – un spatiu luminat natural corect doar in partea in fata si intunecos in spate. In plus, in spatele livingului exista o nisa adanca care incurca mobilarea si ii marea lungimea. Ideea de a avea bucataria neseparata de living ii displacea beneficiarei, dar cel mai mult la bucatarie soca lipsa spatiului de depozitare pentru bucatarie, negandit in proiectul blocului. In plus, pe langa un dormitor destul de mare, lipsea orice alt spatiu de depozitare.

Asadar, tema a fost: realizarea in aceeasi camera a unui spatiu functional care sa contina un living, un dining, o bucatarie care sa mai aiba un dulap de sus pana jos pentru toate cele necesare, o zona de hol si nu in ultimul rand un dressing suplimentar pentru haine si cu rol si de debara… Si totul sa arate foarte frumos si sa nu fie incarcat…

Misiune imposibila ? Nu, doar o provocare putin mai dificila!

2. Proiectul

Dupa realizarea unor variante de planuri de mobiliare pentru gandirea functionala a apartamentului si dupa discutarea lor cu beneficiara, am continuat cu simularile 3D.

Simularile 3D au rolul de a studia spatiul in asa fel incat sa poti anticipa din faza de proiectare cum va arata apartamentul in final, cu toate culorile, luminile, texturile folosite.

Solutia de depozitare pentru bucatarie a fost realizarea unui dulap de 40cm adancime pe peretele de vis-a-vis de blat, care pentru a nu parea masiv, a fost incastrat intr-o nisa realizata din gip-carton (care contine si mici nise decorative pe coltul spre living). In plus, ca separatie intre zona de living si zona de bucatarie, a fost gandit un corp mai inalt, cu aspect de bar, intors la 90 de grade fata de blat.

In spatiul cel mai luminos de la fereastra a fost ales locul pentru dining, cu o masa de sticla cu un aspect foarte interesant si prevazuta, pentru seara, cu o lumina atarnata deasupra ei.

Depozitarea suplimentara (dressing + debara) a fost rezolvata in nisa care incurca oricum mobilarea din spatele canapelor. Prin amplasarea unor usi glisante de sticla gri si aplicarea unor stick-ere decorative s-au rezolvate problemele functionale de mobilare si estetice din acel colt.

In dormitor, pentru a nu fi incarcat spatiul care contine un pat, o comoda si un dulap pe colt, am prevazut o nisa in care sa fie incastrat dulapul si o oglinda mare pe tot lateralul vizibil al dulapului, care dematerializeaza volumul lui masiv. In plus, ca lumina discreta pentru dormitor, am prvazut o lumina indirecta deasupra patului si nise decorative in lateral.

3. Executia in santier

Executia a fost realizata de catre o echipa recomandata de catre arhitect, conform proiectului pentru lucrarile de gips-carton si modificarilor la instalatia electrica.

Mobilierul a fost executat de asemenea dupa proiectul pentru mobilierul la comanda, de catre o alta firma recomandata de catre arhitect.

4. Fotografii de la final

Obiectele decorative, canapelele, corpurile de iluminat, oglinda din dormitor au fost alese toate in urma unei munci de echipa – beneficiara impreuna cu arhitectii au cautat variante de design, calitate si pret si au ales in final solutia optima.

Ca investitie totala (fara proiectare), amenajarea a pornit de la un buget maxim disponibil de 15.000 euro, care a fost respectat pana la final.

Si nu in ultimul rand, aceasta amenajare a primit premiul pentru „Cea mai frumoasa Bucatarie” la un concurs organizat de Bricostore !

 

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.