Ghidul Serviciilor
Institutul De Studii Si Proiectari Cai Ferate (Ispcf),topografie, Cadastru - Bucuresti
inapoi la firma 3808 vizite
Poza Departamentul Studii Geotehnice
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

STUDII GEOMATICE (Geodezie, Topografie, Fotogrammetrie, Cartografie, Cadastru, Exproprieri)

 

1. Echipamente utilizate in culegerea datelor de teren ISPCF utilizeaza in prezent, pentru determinarea coordontelor bornelor de trasare si reperaj, in totalitate tehnologia GPS si serviciul ROMPOS RTK si GEO pus la dispozitie de ANCPI. Echipamentul Leica GPS 1230 cu dubla frecventa aflat in dotarea Sectiei Topografie, Cadastru si Exproprieri, este un produs al tehnologiei de varf in acest domeniu. Este dotat cu tastatura alfanumerica si ecran sensibil la apasare (touch-screen) si este compatibil cu statiile totale din seria TPS 1200 datorita sistemului de baze de date comun si a modului identic de operare si configurare.

 

Pentru intocmirea planurilor de situatie si transpunerea pe teren a proiectelor de specialitate in domeniul infrastructurii de transport, constructiilor, urmarirea in timp a deformatiilor constructiilor, precum si a documentatiilor de cadastru si exproprieri, ISPCF utilizeaza statii totale de ultima generatie, renuntnd complet la metodele clasice de masurare cu teodolite, echere cu prisme, rulete, etc.

Masuratorile efectuate la teren, pentru a determina coordonata Z a bornelor din reteaua de reperaj, se fac prin nivelment geometric de precizie, folosind in acest scop nivela digitala Leica DNA 03 (precizia realizata pe 1 km dublu de nivelment este de A 0,3 mm) cu mire de invar. Planul de referinta altimetric utilizat este 0 Marea Neagra 1975

Masurarea deformatiilor axelor cailor ferate fata de axele proiectate, a profilelor transversale, dar mai ales masurarea profilelor ogivelor la tunele se face cu echipamentul Leica GRP 3000 compus dintr-un carucior (Track Trolley) care ruleaza pe sinele de cale ferata si pe care sunt montate un distomat robotizat (Profiler) si un Notebook. Din echipament face parte si o statie totala TCA 1203, care are precizia de 3cc.

 

2. Prelucrarea, analiza datelor si obtinerea modelului digital tridimensional al suprafetelor topografice si constructiilor masurate

La birou, datele colectate cu statiile totale si GPS sunt descarcate in calculatoare si cu ajutorul programelor specializate se obtin planuri de situatie in 2D si 3D. Fisierele, continand planurile topografice 3D astfel obtinute, sunt preluate de toate colectivele de specialitate din ISPCF pentru realizarea studiilor si proiectelor contractate.

 

3.Produse cartografice finale

In urma prelucrarii la birou a datelor colectate la teren prin masuratori terestre sau prin fotogrametrie terestra sau aeriana, se pot obtine urmatoarele tipuri de produse cartografice in format analogic si digital: - planuri topografice de situatie sau ortofotoplanuri la scarile 1:500, 1:1000 sau 1:2000; - planuri speciale (de detaliu) la scarile 1: 200 sau 1: 500 in zona lucrarilor de arta, consolidari, aparari de maluri, intersectii cu alte cai de comunicatii, etc. - profile longitudinale si profile transversale pentru lucrari de reparatii cai ferate, drumuri, strazi, etc.; - profile transversale pentru constructii speciale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.