Ghidul Serviciilor
Izomag Construct - Hidroizolatii Si Termo Hidroizolatii Terase, Bucuresti
inapoi la firma 284 vizite
Poza Izolatie Termica Pardoseli cu PIR
Foto

Izolatie termica, ideala pentru incalzirea prin pardoseala.    BENEFICII IZOLATIE TERMICA PARDOSELI:

Valori Conductibilitatea TermicaIncalzirea prin Pardoseala

Exista doua tipuri de încalzire prin pardoseala. Incalzirea electrica cunoscuta ca incalzire prin pardoseala uscata si incalzirea cu apa, cunoscuta ca incalzire prin pardoseala umeda.

Avantaje si Dezavantaje

Ofera un stil mai luxos, este mai atractiva datorita lipsei caloriferelor si adauga plusvaloare imobilului. Producatorii de sisteme de incalzire prin pardoseala ofera garantii pe perioade indelungate. Dar cateodata acestea mai si cedeaza. Interventiile sunt costisitoare pentru propietar, intrucat presupune indepartarea finisajelor (gresie, parchet, etc) si a adezivului mortar de pe pardoseala incalzita. Mult moloz si mult praf. In cazul incalzirii electrice prin pardoseala, interventiile nu creaza atat de mare disconfort.

Pentru un sistem de încalzire prin pardoseala eficient trebuie sa alegeti o finisare care sa ofere o conductivitate buna. Asta înseamna ca caldura generata trebuie sa treaca cu usurinta prin suprafata podelei pentru a încalzi camera dar nu trebuie sa treaca pe sub podea. Datorita rezistentei mari la compresie, panourile rigide din PIR sunt materiale de izolatie termica ce se preteaza la astfel de lucrari. Alte materiale neavand o asa mare rezistenta, in timp datorita greutatii sistemului de incalzire si a finisariilor, se vor lasa, se vor tasa si va cauza probleme de planeitate si de espect.

 

Deasemenea o pardoseala groasa sau un parchet laminat gros nu va permite sa treaca atat de multa caldura, astfel va trebui sa incalziti mai mult camera.

Finisarea Pardoseli

Cea mai buna finisare a pardoselei prevazuta cu incalzire este utilizarea placilor ceramice, a gresiei sau a pietrei deoarece au o conductivitate termica ridicata. Retin caldura destul de bine, astfel încât atunci când încalzirea este oprita, podeaua va continua sa emita caldura.

 

Deasemenea o pardoseala groasa nu va permite sa treaca atat de multa caldura, astfel va trebui sa incalziti mai mult timp camerele. Finisarile cu lemn masiv nu sunt recomandate deoarece lemnul nu este un bun conductor de caldura. Încalzirea va trebui sa fie mai lunga si la o temperatura mai inalta pentru a obtine acelasi efect ca cea finisata cu gresie sau alte placi ceramice. Se recomanda ca încalzirea în pardoseala finisata cu lemn masiv sa nu depaseasca 27° Celsius, deoarece nivelul de umiditate în lemn se schimba si determina flexarea sau schimbarea lui.

 

In cazul cand totusi doriti o pardoseala din lemn, alegeti un tip special de lemn, tratat si fabricat pentru a fi utilizat in acest scop.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.