O AMENINTARE PENTRU MEDIUL INCONJURATOR
Studiile efectuate de catre Centrul de studiu si Cercetare ale efectelor biologice produse de prafurile inhalate au demonstrat ca acoperisurile din azbociment ( indiferent daca sunt amplasate in mediul urban sau rural) expuse la actiunea agentilor atmosferici sunt supuse fenomenului de coroziune, care determina eliminarea fibrelor de azbest in aer, avand drept consecinte poluarea atmosferica si periclitarea sanatatii oamenilor. Pentru solutionarea acestei probleme exista doar doua rezolvari:
demolarea constructiei si transportarea acesteia in locuri special amenajate pentru colectare
izolarea suprafetei cu material impermeabil -
Prima operatie se dovedeste a fi foarte costisitoare si complicata, din cauza exigentelor impuse de catre autoritatile de mediu si de catre ecologisti. Pe langa interventia in sine sunt necesare si o serie larga de aprobari administrative. Pentru a doua solutie, mai putin complicata si costisitoare Linia Zetta intervine cu personalul propriu specializat si cu metodele proprii pentru reutilizarea acoperisurilor din azbociment prin intermediul aplicarii unui strat de poliuretan prin pulverizare. Aceasta tehnica incununeaza cu succes ani de studii intense si cercetari asupra materiei prime si reprezinta depasirea problemelor legate de sistemele traditionale folosite pentru izolatii si impermeabilizare. Folosirea poliuretanului permite in acelasi timp:
izolarea optima si permanenta a acoperisului, fara riscul aparitiei puntilor termice, obtinand o economie energetica,
impermeabilizare cu rezistenta indelungata,
consolidarea rezistentei acoperisului,
posibilitatea de a realiza rapid izolarea acoperisului fara intreruperea activitatilor desfasurate in interior,
izolarea azbocimentului, eliminand toate problemele creeate de acest material in relatia sa cu sanatatea si cu mediul, astfel incat fibrele de azbest raman complet inglobate in stratul de poliuretan pulverizat pe acoperis,
nu se produc reziduri toxice si nocive.