Ghidul Serviciilor
Japonia - Ambasada Japoniei In Romania
inapoi la firma 3597 vizite
Poza Conditii de calatorie
Foto

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cu începere de la 1 septembrie 2009, cetăţenii români, posesori ai unui paşaport valabil, pot intra şi rămâne pe teritoriul Japoniei, fără a avea nevoie de viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei deplasări. Măsura se aplică până la 31 decembrie 2011.

Atenţie! Poliţia de frontieră japoneză nu permite, pentru moment, accesul pe teritoriul Japoniei a cetăţenilor români, posesori ai unui paşaport temporar. Demersurile necesare pentru recunoaşterea de către partea japoneză a paşaportului temporar sunt in curs.

Atenţie! Obligativitatea obţinerii în prealabil a vizei de intrare se menţine pentru cetăţenii români care se deplasează în Japonia cu intenţia de a obţine un loc de muncă sau de a exercita o activitate lucrativă. 

Autorităţile japoneze nu eliberează vize la frontieră! Acestea se pot obţine numai de la ambasadele şi consulatele Japoniei din străinătate. În România, vizele se pot obţine de la Ambasada Japoniei la Bucureşti.

În conformitate cu legea japoneză, posesia unei vize nu garantează şi obţinerea permisiunii de intrare şi şedere în Japonia. Permisiunea de intrare, categoria şi perioada de şedere sunt hotărâte de autorităţile japoneze în momentul prezentării la punctul de trecere a frontierei. Permisul de şedere pe teritoriul nipon este acordat de Biroul de Imigrări care are competenţă în zona în care locuieşte solicitantul. Schimbarea statutului de rezidenţă este permisă numai cu acordul Biroului Regional de Imigrări

Sistemul medical

Având în vedere costul foarte mare al serviciilor medicale, se recomandă încheierea unei asigurări medicale şi de călătorie pentru persoanele care călătoresc în Japonia. Întrucât nu toate poliţele de asigurare emise în România sunt acceptate de unităţile medicale nipone, este de preferat încheierea de contracte de asigurare cu acele companii care au o experienţă pe piaţa niponă pe care o pot dovedi şi parteneriate încheiate cu firme internaţionale. Se recomandă evitarea companiilor care dau numai instrucţiuni vagi în legătură cu procedura de urmat în cazul îmbolnăvirilor sau care nu pun la dispoziţia clienţilor o listă a unităţilor medicale la care se poate apela în caz de nevoie.

Condiţii privind traficul auto

În Japonia se circulă pe partea stângă a drumului. Starea generală a drumurilor şi infrastructurii este foarte bună. Limitele de viteză admise sunt de 40 km/oră în oraş şi 80 km/oră pe autostradă.Parcarea autovehiculelor se face numai în locuri special amenajate. Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie atât de către conducătorul auto cât şi de pasagerul situat pe scaunul din faţă. Copiii având vârsta sub şase ani trebuie aşezaţi pe scaune special destinate lor.

Permisul de conducere

În Japonia nu sunt recunoscute permisele de conducere româneşti (inclusiv cele internaţionale). Obţinerea permisului de conducere nipon se face numai dacă solicitantul a trecut cu succes examenul de echivalare în Japonia a permisului de conducere românesc

Reglementari vamale

Nu pot fi introduse în Japonia produse alimentare, fructe şi legume.

Produsele alimentare procurate din spaţiile comerciale duty-free pot fi supuse unei inspecţii sanitare suplimentare la vama niponă.

Produse permise: 3 sticle x 760 ml, conţinând băuturi alcoolice; 100 bucăţi ţigări de foi; 400 bucăţi de ţigări; parfum - 2 flacoane x 50 ml.

Nu există limită la sumele de bani ce pot fi introduse sau scoase din Japonia, dar sumele care depăşesc echivalentul a 1 milion yeni (circa 10.000 USD) trebuie declarate autorităţilor vamale la trecerea frontierei.

Regimul medicamentelor

Cantitatea de medicamente procurate pe baza de reţetă medicală, care pot fi introduse în Japonia, nu poate depăşi necesarul pentru o lună, iar cea a medicamentelor obţinute fără prescripţie medicală nu poate depăşi necesarul pentru două luni

Utilizarea cărţilor de credit

Utilizarea cărţilor de credit este foarte răspândită în Japonia, persoanele care fac plăţi de sume mai mari în numerar fiind privite de regulă cu neîncredere. Sunt acceptate principalele cărţi de credit internaţionale (American Express, Visa etc.) şi cele emise de instituţiile financiare locale. Acest lucru este afişat în mod vizibil la intrarea în magazinele unde se pot efectua plăţi în acest sistem

Regimul animalelor de companie

La sosirea pe teritoriul nipon, animalele de companie vor fi supuse unei perioade de carantină de 180 de zile, pe cheltuiala proprietarului (autorităţile nipone suportă numai costul testelor veterinare, proprietarul este obligat să achite cheltuielile de întreţinere a animalului de companie, respectiv hrana, chiria spaţiilor în care este cazat, curăţenie, cota-parte din salariul personalului specializat etc.). Durata carantinei este de 12 ore în cazul în care există dovada efectuării unei carantine de 180 de zile în România, certificatul eliberat de autorităţile române privind cronologia vaccinurilor antirabice efectuate, precum şi numărul de microcip. Călătorii care doresc să intre în Japonia cu animale de companie au obligaţia de a înştiinţa cu cel puţin 40 de zile înainte de sosirea în Japonia, Serviciul de Carantină ce aparţine de aeroportul prin care se va face intrarea pe teritoriul nipon, indiferent dacă animalul de companie va fi transportat ca bagaj de mână sau prin cargo.

sursa:www.mae.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.