Ghidul Serviciilor
Jasill Accounting & Business
inapoi la firma 256 vizite
Poza Taxe si Consultanta Fiscala
Foto

JASILL dispune de o echipa de consultanti cu o experienta impresionanta in materie de consultanta fiscala. Consultantii nostri sunt membri ai celor mai importante organizatii profesionale nationale si internationale dintre care enumeram CECCAR, CCF, ACCA . Compania noastra va propune furnizarea de servicii de asistenta si consultanta fiscala in urmatoarele domenii fiscale si financiare:

 Impozite directe (impozit pe profit, impozit pe venit si impozit pe veniturile nerezidentilor);  Impozite indirecte (TVA si accize);  Impozite si taxe locale;  Impozite si taxe salariale, inclusiv impozitul pe venit si contributiile la asigurarile sociale;  Taxe si contributii la fondul de mediu;  Alte aspecte fiscale (inclusiv reglementari valutare);  Mapping de TVA;  Restructurari fiscale;  Consultanta contabila;

Echipa de consultanta fiscala dispune de know-how specializat realizand proiecte de consultanta fiscala de o complexitate ridicata, concurand cu succes cu marile firme internationale de consultanta si audit.

Planificare si optimizare fiscala

Una dintre preocuparile de baza ale managementului – pe langa cresterea cifrei de afaceri – este evitarea legala a platii impozitelor proces numit si optimizare fiscala. Putem discuta indelung a cui este vina: daca este a guvernului care-si asuma rolul de organ legislativ si schimba codul fiscal neasigurand o predictibilitate fiscala, daca este a contabililor care doar depun situatii si fac inregistrari contabile, fara sa ofere si consultanta fiscala, daca este a firmelor care se asteapta sa plateasca o firma de contabilitate cu 100 de euro si sa primeasca mai mult decat o simpla evidenta contabila, daca este a managementului care nu cunoaste legile. Cel mai probabil, fiecare are partea lui de vina.

Optimizarea fiscala se defineste ca tehnica prin care contribuabilul procedeaza la o alegere intre diferite solutii oferite de legislatia fiscala in sensul cel mai favorabil intereselor proprii. Este vorba despre un fapt permis, situat in afara ilicitului penal sau contraventional, chiar daca tinde spre limita legalitatii. Evaziunea fiscala este sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale de catre persoanele fizice si persoanele juridice romane sau straine, denumite in cuprinsul legii contribuabili. Diferenta dintre cele doua notiuni este foarte clara: daca evaziunea fiscala este un fenomen ilegal (sustragerea prin orice mijloace), optimizarea este opusul: folosirea de metode legalepentru a plati cat mai putine taxe si impozite (“este vorba despre un fapt permis, situat in afara ilicitului penal sau contraventional”).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.