Jmg Instal Gaz Confort, Curtea De Arges - Instalatii Sanitare, Gaze Naturale
Firma autorizata de instalatii gaze naturale, termice si sanitare ANRE – ISCIR – RSL proiectare si executie
Instalatiile de utilizare pentru gaze fac legatura intre bransamentul furnizorului dumneavoastra local de gaze si locuinta dumneavoastra, in care montati aparate consumatoare de gaze naturale. Montarea unei noi instalatii de gaze naturale este necesara asadar pentru a va alimenta cu gaze naturale de la un bransament din apropierea locuintei sau pentru a va separa consumul de gaze naturale de cel al colocatarilor blocului.Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul instalatiilor firma noastra S.C. JMG S.R.L. va ofera servicii complete dupa cum urmeaza:
- Consultanta de specialitate in domeniul gazelor naturale;
- Modificari, mariri si renominalizari a instalatiilor de utilizare gaze naturale;
- Proiectarea si executia instalatiilor noi de utilizare a gazelor naturale atat pentru case vile, apartamente, complexe rezidentiale cat si pentru institutii, hale etc;
- Proiectarea si executia instalatiilor de separare a consumului de gaze naturale pentru masina aragaz si centrala termice;
- Proiectarea si executia instalatiilor de utilizare gaze naturale cu teava din PE (polietilenta) ingropata;
- Montarea contoarelor pasante de gaze pe coloana existenta a blocului in apartamente pentru masina aragaz;
- Intretinerea si inlocuirea coloanelor de gaze naturale existente pentru asociatii de proprietari, case, vile, institutii, etc;
- Interventii 24h/24h la instalatiile de utilizare gaze naturale pentru consumatori casnici si juridici;
- Vanzarea si/sau montajul sistemelor de protectie formate dintr-un senzor de detectare a scaparilor de gaze si o electrovana care opreste furnizarea gazelor in caz de avarie;
- Garantie si post-garantie a instalatiilor de gaze.
Reprezentantii societatii S.C. JMG S.R.L. au obligatia de a preda beneficiarului proiectul instalatiei de utilizare a gazelor naturale in doua exemplare, dupa ce proiectul este declarat conform de un verificator de proiecte atestat de catre M.D.R.T. si este insotit de referatul de verificare asumat de catre verificator.
Dimensionarea partilor de instalatie de utilizare comune care deservesc mai multe apartamente dintr-un corp de cladire si/sau mai multe scari din cadrul cladirii de locuit multietajate se efectueaza luand in consideratie debitul nominal si debitul ce poate fi utilizat in perspectiva.
Pasii necesari pentru a realiza o astfel de instalatie in general sunt urmatorii:
- Obtinerea acordului de acces pentru consumatorul pe care il doriti pe noua/vechea instalatie din partea furnizorului local din zona dumneavoastra ex.: Distrigaz;
- Proiectarea instalatiei de gaze naturale, intocmirea dosarului preliminar, depunerea lui catre furnizorul local;
- Avizarea proiectului de catre furnizorul local;
- Executia instalatiei de utilizare gaze naturale conform proiectului si Normativului in vigoare;
- Receptia instalatiei gaze naturale in prezenta unui reprezentant al furnizorului local de gaze si un reprezentantautorizat al firmei noastre;
- Punerea in functiune a instalatiei de utilizare gaze naturale.
Alegerea traseelor, conditii pentru amplasarea conductelor:
- Este obligatoriu ca toate incaperile in care se monteaza aparate de utilizare a gazelor naturale, se fie prevazute cu suprafete vitrate, sub forma de ferestre, luminatoare cu geamuri usoare, usi cu geam sau goluri, toate la exterior, cu suprafata minima totala de: 0,03 m2 pe m3 de volum net de incapere, in cazul constructiilor din beton armat, 0,05 m2 pe m3 de volum net de incapere, in cazul constructiilor din zidarie.
- Traseele retelelor de distributie interioara vor fi pe cat posibil rectilinii, la stabilirea lor acordandu-se prioritatea asigurarii conditiilor de siguranta.
- Conductele retelelor de distributie medie se monteaza subteran si in cazul in care nu este posibil se vor monta suprateran conform conditiilor din certificatul de urbanism. Conductele instalatiilor exterioare se monteaza de preferinta suprateran, conductele fiind amplasate la inaltimi de 0,5 m pana la 6 m de la suprafata solului pe:- Peretii exteriori al cladirilor din caraamida sau beton;– Garduri stabile din caramida sau beton;– Stalpi metalici si escade.
- Nu este admisa trecerea conductelor unui apartament prin alt apartament, trecerea conductelor comune prin apartamente, prin spatii neventiilate sau montarea conductelor inglobate in elemente de constructie a pardoselii.
- Trecerea conductelor prin pereti sau plansee se face prin tuburi de protectie si fara imbinari in strapungere.
- Este interzisa trecerea conductelor prin:- Cosuri si canale de ventilatie;– Puturi si camere pentru ascensoare;– Incaperi neventilate si spatii inchise cu resturi sau alte materiale, cu mediu coroziv sau degajarea de noxe;– Incaperi cu umiditate ridicata sau in care se pastreaza materiale inflamabile;– Camari pentru alimente, subsoluri tehnice si canale termice;– Ghene sau nise comune mai multor nivele in care sunt montate conducte pentru alte instalatii, inclusiv deschiderile inferioare ale acestora;– WC-uri, cu exceptia celor prevazute cu aparate de utilizare;– Locuri greu accesibile.
- Se va evita trecerea conductelor prin camere de dormit neprevazute cu instalatii de gaze naturale;
- In cazul in care incaperea este dotata cu geam tip termopan sau securizat cu grosimea mai mare de 4 mm este obligatorie montarea unui sistem alcatuit dintr-o electrovalva si un senzor gaze ce sesizeaza eventualele scapari/acumularide gaze fiind un sistem de protectie a familiei dumneavoastra.