INGREDIENTE:
Pentru umplutură : 700 gr. ciuperci;
Pentru aluat : 3 oua, 200 gr. cașcaval, ½ pachet margarină sau unt (125 gr.), 100 gr. făină, ½ l. lapte;
PREPARAREA BLATULUI:
Se face un rântaș astfel :
- se rumenește foarte ușor făina, se stinge cu lapte, amestecându-se încontinuu, până se desprinde de cratiță. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă și puțină sare. Din albușuri se face spumă și se toarnă peste compoziția cu cele 3 gălbenușuri și se amestecă bine. Se întinde într-o tavă unsă cu unt sau ulei, peste care se presară puțină făină albă și se dă forma unui blat.
- ciupercile se spală, se curăță și se taie mărunt, se călesc în ulei timp de 3 – 4 minunte, se condimentează după gust și se pun peste blatul de ruladă.
- blatul se coace la foc mic timp de 45 de minute, în cuptorul bine încins la 180 grade C. După coacere se pune într-un prosop ud și se unge cu smântână grasă, imediat se pune umplutura de ciuperci, se întinde ușor peste blat, se nivelează și se lasă în prosop timp de 1 – 2 zile. Se poate pune și la frigider. Înainte de a se pune la cuptor timp de 15 minute, se unge blatul cu unt, se presară peste el cașcaval ras, dacă este cazul se poate înfășura și cu ață.
Se servește cald.
Poftă bună!