INGREDIENTE
1 kg ciuperci, 2 cepe, 1 ceașcă orez, 1 varză, 4 linguri ulei, 1 lingură bulion sau 2-3 roșii, verdeață, sare, piper.
MOD DE PREPARARE
Se poate folosi varză acră sau varză dulce. Varza dulce se opărește cu borș înainte de folosire.
Ciupercile sănătoase, cărnoase, proaspete ( uscate sau în sare ) se toacă mărunt și se înăbușă în ulei împreună cu ceapa tăiată mărunt.
Se adaugă orezul ales și spălat, se stinge cu o ceașcă de apă, se pune sare și piper după gust, verdeață și se amestecă bine.
Cu acest amestec se fac sarmale, se pun într-o cratiță, se umple cu borș ( la varza dulce ) sau cu apă ( la varza acră ), se adaugă bulionul, puțin ulei și se dau la cuptor să fiarbă înăbușit timp de o ora.
Se pot servi reci sau calde cu sau fără smântână.
Poftă bună!