Ghidul Serviciilor
Kinesis Clinic - Recuperare Medicala Bucuresti
inapoi la firma 115 vizite
Poza Kinetoterapie
Foto

Kinetoterapia este numita si terapia prin miscare, scopul practicarii ei fiind restabilirea anumitor functii ale organismului. Acesti tip de tratament are în centru miscarea ce regleaza dezechilibrul organismului, pentru a preveni aparitia unor boli.  

CUM FUNCTIONEAZA ?

Programele de exercitii sunt alese cu grija pentru fiecare pacient de catre kinetoterapeut. În cadrul sedintelor, se urmareste stimularea muschilor acestuia, daca abilitatile motorii sunt afectate în urma unui accident sau a unei afectiuni.

De asemenea, stresul si bolile creaza probleme la nivel muscular, iar prin sedinte personalizate pentru fiecare pacient, în functie de nevoile acestuia, se urmareste regenerarea musculaturii, restaurarea functiilor normale ale nervilor, normalizarea miscarii si imunitatii, dar este benefica si pentru functionarea corecta a unor organe.  

TIPURI DE KINETOTERAPIE

Kinetoterapia de recuperare reprezinta cea mai importanta parte a programului de recuperare. În cadrul acestei terapii se doreste mentinerea sanatatii pacientului la un nivel functional bun realizat prin plimbari, jogging, gimnastica etc.

Miscarea va ajuta astfel la refacerea functiilor ce au fost afectate în urma unor traumatisme, iar daca muschiul este ireversibil afectat se vor antrena altii care ar putea prelua o parte din functiile celui afectat.

Kinetoterapia profilactica este una dintre cele mai eficiente modalitati pentru metinerea sanatati, iar la baza acesteia sta exercitiul fizic.

În opinia specialistilor, este mai usor sa prevenim afectiuni decât sa le tratam prin acest tip de terapie, iar câteva sedinte pe saptamâna vor oferi pacientului o stare de bine si o forma fizica armonioasa.

CE AFECTIUNI TRATEAZA ?

Kinetoterapeutii îsi doresc sa stimuleze potentialul corpului uman pentru a elimina astfel energie, aceasta fiind posibila prin tratarea pacientului din perpective diferite. În cadrul sedintelor, se cauta si alte dezechilibre ale organismului, care stau în spatele problemelor de sanatate.

Se recomanda sedinte de kinetoterapie pentru tratarea de afectiuni diverse: – probleme musculare;

– alergii;

– deficiente nutritionale;

– obezitate ;

– tulburari ortopedico-traumatice;

– boli respiratorii;

– afectiuni neurologice(accidente vasculare, traumatisme cranio-cerebrale etc.)

– tulburari reumatologice ;

– afectiuni cardiovasculare precum boala varicoasa, cardiopatia ischemica etc.;

– combaterea stresului oxidativ;

– maladii congenitale (distrofia neuro-musculara, luxatie congenital de sold );

– deficiente emotionale sau de învatare.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.