Masajul este efectuat încă din vremuri străvechi, China și India fiind considerate predecesoarele tehnicii masajului. Acesta a fost cunoscut că o activitate terapeutică, un mijloc de conservare și întărire a sănătății și de prelungire a tinereții.
Efectele masajului:
Tipuri de masaj
Are ca scop eliminarea oboselii, relaxarea musculară și generarea unei stări de bine. Acesta are în primul rând efect relaxant și apoi unul antialgic, fiind folosite mișcări și tehnici ușoare, blânde, relaxante. Acest tip de masaj este indicat a se face cel puțin o data pe săptămâna, preferabil de două ori, pentru o mai bună funcționalitate a organismului.
Mai este cunoscut și sub denumirea de masaj de recuperare, este unul dintre cele mai eficiente tratamente în cazul multor afecțiuni. Este recomandat în cazurile de: coxartroză, gonartoza, hernie de disc, cifoză, dureri, spondiloză etc.
Aceasta terapie este alcatuita dintr-un ansamblu de procedee terapeutice manuale si exercitii fizice complexe avand ca scop reabilitarea echilibrului, a simetriei si a functionalitatii organismului uman. Ea tratează nu numai oasele dislocate ci şi muşchii. Tehnica ei o constituie fricţionarea şi frământarea. Pe această bază terapia adaugă presarea verticală asupra unui punct, aceasta fiind caracteristica ei principală. Fricţiunea şi frământatul sunt însoţite de presare ca în masajul digital. Această metodă de presare-frământare are efect mai bun decât masajul digital. Ea poate relaxa complet muşchii şi ţesuturile conjunctive, restabili elasticitatea muşchilor, uşura îndreptarea oaselor dislocate şi asigura vindecarea. În plus, accelerează şi circulaţia sangvină şi metabolismul local. Această interacţiune constiuie de fapt tehnica miraculoasă a acestei terapii.
Preţuri masaj