Ghidul Serviciilor
King Store
inapoi la firma 9238 vizite
Poza Ulei de in
Pret: 25 RON
Foto

Uleiul de in reprezinta cea mai bogata sursa de acizi grasi omega 3.Uleiul de in este 100% natural, obtinut prin presare la rece din seminte de in. Filtrarea se face prin decantare, fara solventi chimici, zahar, coloranti artificiali, arome sau conservanti   

Acizii grasi omega 3, se gasesc preponderent în spirulina, soia, nuci si semintele de in.Acesti acizi grasi se mai întâlnesc si în carnea si uleiul pestilor marini (ton, cod, hamsie, macrou, hering, somon), dar alaturi de cantitati mari de colesterol. Se recomanda deci sursele vegetale de acizi grasi omega 3, în raport cu cele de origine animala, deoarece primele nu contin colesterol. Desi sursele de origine vegetala, spre deosebire de cele de origine animala, contin doar acid alfa-linoleic corpul uman are capacitatea ca din el sa-si sintetizeze si ceilalti 2 reprezentanti si clasei (EPA- eicosapentaenoic acid si DHA – docosahexaenoic acid) în cantitatile necesare.

Functiile principale ale acizilor grasi omega 3:- scad Colesterolul Total sagvin si LDL-C cu densitate mica (care este extrem de aterogen!);- scad VLDL (atât prin inhibarea productiei cât si a secretiei lor hepatice), scazând implicit si lipemia post-prandiala. Astfel riscul bolilor cardio-vasculare se reduce semnificativ la cei care aduc prin alimentatie surse de acizi grasi omega 3;- inhiba factorii generatori de ATS si inflamatie: proliferarea celulelor musculare netede, scade exprimarea moleculelor de adeziune celulara, modulând si sinteza eicosanoidelor;- produc o createre usoara a HDL-C;- au efect anti-trombotic, protector anti-embolic si asupra hemostazei: reducerea moderata a vâscozitatii sangvine si a agregarii plachetare, prelungirea moderata a timpului de sângerare; scade productia si activitatea fibrinogenului;- reduc întinderea zonei de necroza cardiaca post-infarct recent;- scade rata aritmiilor cardiace;- sunt absolut necesari pentru dezvoltarea completa a creierului uman în timpul sarcinii si in primii 2 ani de viata;- cantitatea de serotonina (una dintre „moleculele cerebrale ale placerii”) este la niveluri scazute în creierul peroanelor care prezinta si o valoare mica a acizi grasi omega 3 în lichidul cefalo-rahidian. Dar si reciproca este perfect valabila! Serotonina este o substanta care are si proprietati anti-depresive importante si-n plus ajuta la cresterea si ramificarea terminatiunilor nervoase (dendride si axoni);- DHA este esential pentru dezvoltarea sistemului nervos, a retinei si a sistemului imunitar al copilului. Hranirea cu lapte artificial determina un aport de acizi grasi omega 3 redus sau nul, acest lapte fiind bogat în AG trans; practic nu exista vreun substituent al laptelui matern, daca mama a fost hranita corect. Prin alaptarea la sân se vor da copilului AG esentiali, care contribuie la cresterea rapida a capacitatilor intelectuale, a tesuturilor corpului, aducându-se si un aport suficient de anticorpi;- întârzie si reduce aparitia simptomelor senilitatii prin blocarea generarii de radicali liberi de natura lipidica;- actiune anti-mutagena si de protejare a materialului genetic;- stimuleaza createrea si dezvoltarea armonioasa a întregului organism;- DHA si ALA sunt constituenti importanti ai membranei neuronale si a vaselor de sânge din creier. În starile asociate cu deficitul lor, se întâlneste o încetinire a cresterii staturo-ponderale, leziuni ale pielii, degenerescenta a organelor interne, o functie vizuala anormala si chiar neuropatie periferica.- efect antiinflamator mediu: se obtin rezultate notabile în boala Crohn, scade VSH-ul (viteza de sedimentare a eritrocitelor) si simptomele artritei reumatismale;- sunt niste modulatori deosebit de puternici ai raspunsului imun. Efecte importante în bolile auto-imune, infectii virale si / sau bacteriene, cancer, SIDA. Acizi grasi omega 3 au si uimitoarea capacitate de a distruge vasele care alimenteaza cu sânge tumora (proprietate pe care o mai are numai genisteina din soia!);- alimentarea cu surse de acizi grasi omega 3 produce si marirea suprafetei intestinale si a absortiei nutrientilor- previne aparitia preeclamsiei si a eclamsiei gravidice. Femeile care tocmai au nascut, nu vor face depresia de post-sarcina (care afecteaza între 4-6% dintre lehuze), daca au un aport suficient de acizi grasi omega 3;- prezinta efecte benefice in sindromul Raynaud, atenuând pâna la disparitie manifestarile clinice, dupa o utilizare îndelungata (în special a uleiului de in);- un raport omega 3 / omega 6 supraunitar provoaca vasodilatatie arteriolara si previne o eventuala hipertensiune arteriala, reducând tendinta la vasoconstrictie; efectul se datoreaza în special EPA si DHA (raportul normal omega 3 / omega 6 este < 1);- în bolile glomerulare renale, aportul de acizi grasi omega 3 a redus pierderile de proteine prin urina;- vindeca ulcerul gastric si duodenal; efecte excelente au fost raportate si-n terapia colonului iritabil- previn instalarea depresiilor. Un aport crescut de acizi grasi omega 6 (ulei de floarea soarelui) în dauna acizi grasi omega 3, produce modificari în structura membranelor neuronale si odata cu acestea si depresia apare mai des;- reduc problemele legate de ciclul menstrual, regularizându-l si diminuând frecventa si intensitatea durerilor menstruale;- sunt substante anti-alergice, diminuând frecventa si intensitatea crizelor de astm bronsic;- reduc simptomele si blocheaza actiunea citokinelor (TNFa, PAF, PCR, IL1-8 etc.);- sunt substante anti-oxidante puternice, utile în preventia si tratamentul pe cale naturala a cancerului- conduc la îmbunatatirea relaxarii endoteliale prin stimularea vasodilatatiei dependente si independente de NO;- au efect hipoglicemiant (util si la diabetici), transformând glucoza sangvina în glicogen de depozit; reduc rezistenta la insulina;- accentueaza sinteza hemului pentru eritrocite;- previn si combat eficient migrenele;- rol calmant si de marire a rezistentei sistemului nervos la stres. Somnul se instaleaza mai repede la cei care au în alimentatie surse bogate de acizi grasi omega 3, iar frecventa insomniilor scade semnificativ;- stimuleaza sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastica si mai supla.

Indicatii:- protectie antioxidanta- cancer de piele, prostata, san, plaman, colo-rectal- astm, afectiuni pulmonare cronice obstructive (bronsita, pleurezie, emfizem)- mentinerea echilibrului hormonal in menopauza, dureri menstruale (dismenoree), endometrioza, infertilitate masculina si feminina prin eliminarea, datorita lignanilor, a excesulul de hormoni la nivel digestiv- glaucom, cataracta- deficit de atentie si hiperactivitate, depresie, schizofrenie, tulburari bipolare, scleroza in placi, anxietate, migrene, anorexie nervoasa- osteoartritia, artrita reumatoida- psoriazis, lupus sistemic eritematos- arsuri, acnee, eczeme- constipatie, boala Crohn, ulcer- hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroza, hipertensiune- prevenirea infarctului miocardic- litiaza renala- infectii bacteriene, fungice, virale- obezitate- stimularea metabolismului energetic- diabet (creste sensibilitatea la insulina)

Consecintele deficitului de acizi grasi omega trei din alimentatie:- produce alienare mintala la tineri;- determina cresterea frecventei sinuciderilor, a crimelor, a delicventei juvenile si a comportamentului agresiv în rândul copiilor;- creste sansa ca tinerii sa ajunga dependenti de droguri sau / si de alcool;- incidenta ridicata în contactarea de boli ale sistemului imunitar, si infectii cu virusul Epstein-Barr, Candida, rino-sinuzite, boli auriculare, alergii, boli digestive;- diminueaza capacitatea de memorizare si învatare la copii;

Necesarul zilnic de acizi grasi omega 3 (daca ne gândim sa acoperim nevoile cotidiene ale organismului numai din uleiul de in), este de:- 3 picaturi / zi în primul trimestru de viata;- 6 picaturi / zi în al doilea trimestru de viata (în 2 prize zilnice);- 9 picaturi / zi în al treilea trimestru de viata (în 2-3 prize zilnice);- 12 picaturi / zi (1 ml), între vârsta de 9 luni si 2 ani;- 1 ml (12 pic.) / an vârsta / zi între 2–12 ani, în 2-3 prize;- echivalentul a 1 lingura (15 ml) / zi, peste vârsta de 13 ani, în 1-2 prize.

Dozele de 2-3 linguri / zi sunt rezervate cazurilor speciale de cancer, leucemie si SIDA, la adult. Încercati sa nu depasiti 3 linguri de ulei / zi, fie el si de in (sau per total), deoarece exista riscul cresterii lipidelor plasmatice si deloc de neglijat este si riscul de îngrasare. Deci si aici, ca si în cazul oricarui lucru bun, este nevoie de moderatie. Trebuie retinut ca uleiul de in este totusi un ulei, fiind astfel chiar situat în vârful listei alimentelor celor mai calorigene. Astfel 1 lingura de ulei (15 ml) x 9,3 kcal / gram, depaseste cu mult de 100 kcal!

 

ulei de in | ulei de in omega 3 | ulei de in omega trei | seminte de in | omega3 | omega trei | flaxseeds oil | flax seed oil | ulei omega3

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.