Ghidul Serviciilor
Kinomed - Clinica De Recuperare Medicala (Kinetoterapie Si Fizioterapie), Ortopedie Si Neurologie, Bucuresti
inapoi la firma 324 vizite
Poza Fizioterapie - proceduri
Foto

Recuperarea medicala moderna evolueaza rapid, iar terapiile fizioterapice de ultima generatie devin tot mai accesibile. Una dintre cele mai eficiente metode actuale este Care Therapy, o forma avansata de terapie TECAR, cu aplicabilitate larga în tratarea durerii, inflamatiilor si leziunilor musculo-scheletale.

La KINOMED, folosim aceasta tehnologie pentru a accelera vindecarea si a reda mobilitatea pacientilor, indiferent de nivelul lor de activitate fizica. Pentru informatii, specialistii nostri raspund intrebarilor la 031.405.52.22.

Ce este Terapia TECAR? (Care Therapy)

Terapia TECAR (Transfer Energetic Capacitiv si Rezistiv) este o metoda de tratament non-invaziva care utilizeaza curenti de înalta frecventa pentru a stimula procesele naturale de vindecare din organism. Ea actioneaza direct la nivel profund, activând circulatia sângelui, drenajul limfatic si metabolismul celular. Care Therapy, o varianta mult îmbunatatita a terapiei TECAR, este una din multitudinea de terapii de fizioterapie din clinica KINOMED.

În ce consta Care Therapy (Terapia TECAR îmbunatatita)

Care Therapy este o forma avansata de terapie TECAR, care combina echipamente de ultima generatie (aplicate pe corpul pacientului, prin intermediul unor electrozi speciali) cu expertiza terapeutilor nostri. Aceasta permite tratamente mai rapide, mai confortabile si cu rezultate vizibile într-un timp scurt, fiind adaptabila în functie de tipul si stadiul afectiunii.

Ce aduce în plus Care Therapy fata de TECAR clasic?

 La Kinomed, oferim cele mai eficiente tratamente cu aparat fizioterapie TECAR (Care Therapy), o metoda moderna si sigura pentru recuperare rapida. Daca va întrebati ce este terapia TECAR (Care Therapy), specialistii nostri va explica pas cu pas fiecare procedura TECAR (Care Therapy) personalizata nevoilor dumneavoastra. Alegeti o solutie profesionala pentru dureri si inflamatii!

   Când este recomandata terapia TECAR?

Terapia TECAR (Care Therapy) este recomandata în numeroase afectiuni medicale, în special în Recuperare Medicala si Medicina Sportiva, datorita efectelor sale antiinflamatoare, analgezice si regeneratoare.

Simptome care indica nevoia de Care Therapy (Terapie TECAR)

Simptomele care pot indica nevoia de Care Therapy sunt în general legate de durere, inflamatie, mobilitate redusa si recuperare lenta dupa traumatisme sau interventii. Terapia este utila atât în fazele acute, cât si în cele cronice, si este aleasa tocmai pentru capacitatea ei de a accelera vindecarea si de a reduce disconfortul.

  • Durere persistenta sau acuta
  • Inflamatie localizata
  • Mobilitate redusa
  • Slabiciune sau tensiune musculara
  • Recuperare întârziata
  • Alte semne clinice specifice
  • Amorteli sau furnicaturi asociate cu inflamatia unui nerv periferic (ex: sindrom de tunel carpian)

    Afectiuni tratate prin terapia TECAR (Care Therapy)

    Care Therapy este eficienta în tratarea urmatoarelor afectiuni:

    Afectiuni musculo-scheletale acute si cronice:

    Afectiuni articulare:

    Afectiuni ale tesuturilor moi:

    Recuperare post-operatorie si post-traumatica:

    Afectiuni circulatorii si limfatice:

    Avantajele terapiei TECAR (Care Therapy)

    Care Therapy (versiunea îmbunatatita a terapiei TECAR) ofera o serie de avantaje clare fata de alte forme de fizioterapie, datorita modului sau unic de actiune: stimularea din interior a proceselor naturale de vindecare prin curenti de înalta frecventa.

     Cum se desfasoara procedura de terapie TECAR (Care Therapy)

    Evaluarea initiala – Medicul de Medicina Fizica si de Reabilitare/ Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie efectueaza un consult medical care implica o anamneza detaliata si un examen clinic, iar ulterior stabileste un diagnostic, necesitatea acestei terapii (asociata sau nu cu alte terapii), zona vizata, parametrii procedurii si obiectivele terapiei.

    Efectuarea procedurii – Pacientul va sta într-o pozitie confortabila. Zona care urmeaza sa fie tratata este expusa si, în general, se aplica un gel conductor pentru a permite transmisia eficienta a energiei. Se foloseste un electrod activ (manipulat de fizioterapeut) si un electrod pasiv (plasat sub pacient sau în contact cu corpul). Fizioterapeutul misca manual electrodul activ pe zona afectata, ca un masaj, iar în anumite cazuri pacientul poate efectua si anumite exercitii in timpul procedurii, daca este recomandat.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.