Ghidul Serviciilor
Kodis Info
inapoi la firma 5258 vizite
Poza Suport
Foto

De ce utilizam coduri de bare?

Conducerea eficienta a unei afaceri inseamna printre altele un trafic controlabil si transparent de bunuri. Identificarea automata prin intermediul "codului de bare" face acest deziderat posibil prin acuratetea si eficienta ei. Codurile de bare nu schimba modul de functionare al afacerii, insa reusesc sa faca procedurile mai rapide si precise, obtinandu-se informatii pentru manageriat, informatii ce se obtin in timp real. Codurile de bare pot fi folosite in aproape toate domeniile unde este nevoie de control, de sporirea eficientei sau cresterea productivitatii.

Codurile de bare reprezinta un set de simboluri folosite pentru a reprezenta informatiile alfa-numerice. Pe scurt, in loc de numarul "1" sau litera "A", veti vedea o insiruire de bare, subtiri sau groase, folosite pentru a reprezenta acel numar sau acea litera. Va puteti intreba de ce sa inlocuiesti informatiile alfa-numerice. Raspunsul vine de la sine: masinile in general nu citesc cu usurinta reprezentarea pe care noi o dam cifrelor si literelor, nici prin recent dezvoltata OCR (Optical Character Recognition). Un insemnat numar de standarde a fost dezvoltat peste ani in ceea ce se cheama in limbaj obisnuit, simbologii. Putem folosi diferitele simbologii in acelasi fel in care folosim diferitele feluri de fonturi pentru a sublinia un anumit element dintr-o constructie. Simbologiile sunt standardizate, astfel incat, odata tiparite sa poata fi scanate si decodate.

Codurile de bare sunt reprezentate in doua varietati de baza: liniare sau bidimensionale.

Avantajele folosirii sistemelor de coduri de bare

 Acuratetea -Codarea cu ajutorul codurilor de bare reduce posibilitatea aparitiei erorii umane datorate introducerii manuale a datelor sau citirii gresite a codului unui produs.

 Usurinta in folosire -Usurinta in folosire provine din automatizarea procesului de tiparire si citire. Evident este faptul ca rezultatele legate de stocuri sau orice altceva se afla la un click distanta.colectare uniforma a datelor-Diversele standarde ale simbologiilor asigura o captura uniforma a datelor intr-o maniera universal inteleasa si acceptata.

Feedback instantaneu- Codul de bare asigura intoarcerea rapida a informatiilor necesare strategiei de marketing a companiei dvs.

Imbunatatirea productivitatii-Codurile de bare asigura posibilitatea preluarii informatiilor de pe un flux tehnologic, determinand si eliminand astfel gatuirile procesului

Cresterea profitabilitatii-Rezulta imediat din imbunatatirea productivitatii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.