Ghidul Serviciilor
Korona-Centrul Medical-Bucuresti
inapoi la firma 6816 vizite
Poza Ginecologie
Foto

  Potrivit unui studiu recent, femeile care se confrunta cu problema vergeturilor sunt predispuse la prolapsul organelor pelvice, informeaza CBS News.

 

       Prolapsul planseului pelvian apare pe masura ce musculatura lui slabeste. Printre simptomele incluse se numara: incontinenta urinara, presiunea pelviana, durere sau umflaturi la nivelul organelor genitale externe, a perineului.

       Vergeturile sunt leziuni liniare alb-sidefiu pana la roz- violaceu, care apar in timpul sarcinii sau in urma unei ingrasari/slabiri bruste. Aproape jumatate din numarul femeilor insarcinate au vergeturi, care insa dispar intro proportie mai mare sau mai mica, de la caz la caz, dupa nastere, cu tratament.

 

       Noul studiu realizat nu prezice un prolaps al peretului pelvin la fiecare femeie care se confrunta cu vergeturile, insa demostreaza ca cele mai multe cazuri de prolaps genital au prezentat, de asemenea si vergeturi. Studiul a fost realizat pe 116 femei, cu o varsta pentru 60 de ani si care au trecut prin doua nasteri. Aproape jumatate dintre ele au prezentat si vergeturi (46%). Un procent de 70% au suferit un prolaps genital, diagnosticat de catre doctori sau pe baza propriilor simptome simtite. Vergeturile au existat in 54,7% dintre cazurile de prolaps, si numai 25% dintre cele sanatoase. Cercetatorii au luat in considerare si factori precum: varsta, greutatea, varicele, hemoroizii, numarul sarcinilor, insa nici unul dintre ei nu a determinat o schimbare a rezultatelor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.