Ghidul Serviciilor
Kronlux F.m.- Ferestre De Mansarda, Brasov
inapoi la firma 1340 vizite
Poza Serviciile noastre
Foto

Pentru a transmite o solicitare departamentului tehnic, va rugam sa completati CERERE SERVICE

Oferta noastra de servicii este permanenta si înseamna asistenta montaj, îndrumare, instruire în cadrul unor cursuri de montaj, implicare în proiectele îndraznete ale clientilor nostri, prezentari de produse etc. Gestionam o buna parte din ferestrele de mansarda din România si oferim nu numai un produs ci si permanenta noastra disponibilitate pentru consultare si sprijin.

Am initiat parteneriate în participarea la expozitiile locale si nationale si, de asemenea, sustinem initiativa si implicarea partenerilor nostri în promovarea marcii FAKRO.

ÎNTRETINEREREDUCEREA FENOMENULUI DE CONDENS

I. DE UNDE PROVINE UMIDITATEA DIN LOCUINTA

Vaporii sunt un produs al vietii de zi cu zi, spre exemplu: în cazul unei familii cu trei membri, prin transpiratie si respiratie se elimina zilnic o cantitate de aproximativ 10L de apa. Vaporii se formeaza în atmosfera din încapere si în timp ce gatim, facem baie, spalam vase, stropim florile si spalam sau calcam rufele. Acesti vapori trebuie eliminati din încapere prin sistemul de ventilare existent în încapere, deobicei în baie sau bucatarie. Patrunderea aerului curat în locuinta se face prin neetanseitatile existente, prin deschiderea ferestrei sau prin sisteme de ventilare montate special în ferestre sau pereti.

În situatiile în care se formeaza o cantitate mai mare de vapori în locuinta, ex.: în timp ce gatim, sau când întreaga familie este acasa, se recomanda ventilarea încaperii cu geamul usor întredeschis. Patrunderea aerului curat în încapere se poate face si prin deschiderea larga a ferestrei timp de 5 minute. Deosebit de importanta este aerisirea frecventa, în cazul locuintelor nou construite, pentru ca în urma procesului de constructie (din pereti, tencuiala, materialul folosit la zugravire s.m.d.p.) se elimina o mare cantitate de vapori.

CE SPUN EXPERTII

În functie de temperatura pe care o are, aerul poate contine o anumita cantitate de apa sub forma de vapori. Cantitatea de umiditate din aer scade o data cu scaderea temperaturii. De exemplu: 1m² de aer la temperatura de 20°C poate contine 17,3g apa, sub forma de vapori, în timp ce 1m² de aer la temperatura de 5°C poate contine doar 5,3g apa. Acest lucru înseamna ca atunci când aerul se raceste, scade si continutul de apa care se depune sub forma de condens pe suprafetele mai reci din locuinta cum ar fi suprafata geamului. În urma aerisirii, prin încalzirea aerului ce patrunde în încapere, creste si capacitatea de absorbtie a umiditatii.

Fenomenul de condens se formeaza în spatiile în care aerul umed este în contact cu suprafetele reci. Acest fenomen poate fi observat, sub forma de roua în urma racirii aerului în cursul noptii, în zilele ploioase pe parbrizul autoturismelor sau atunci când intram într-o încapere încalzita si ni se aburesc ochelarii.

În cazul ferestrelor de mansarda datorita pozitiei si rolului pe care îl au acestea, sunt supuse aparitiei fenomenului de condens. Acest lucru înseamna ca umiditatea aerului din încapere este ridicata. Conditiile de aparitie a fenomenului de condens pe suprafata geamului:

Exemplu: în cazul geamurilor termoizolante obisnuite fenomenul de condens apare la o temperatura exterioara de -7°C, daca umiditatea aerului din interior depaseste valoarea de 60%. Se observa faptul ca în afara temperaturii exterioare si caracteristicilor termoizolante a geamului, fenomenul de condens este influentat si de temperatura interioara, dar în primul rând de umiditatea aerului. Umiditatea recomandata într-o locuinta este de 40-50%. Daca umiditatea este mai ridicata are un efect daunator nu doar asupra interiorului corpului cladirii, ci si asupra sanatatii.

În scopul obtinerii unui climat optim, trebuie sa se asigure schimbarea aerului într-o încapere. Conform normelor în vigoare, ventilarea trebuie sa fie de cel putin 20 m²aer/h pentru o persoana.

ÎNTRETINEREA PERIODICA A FERESTRELOR

 

Sistemul de articulare permite rotirea ferestrei cu 180°, ceea ce usureaza curatirea geamului. Sistemul de blocare montat în partea superioara, permite fixarea ferestrei deschise în diferite pozitii, ceea ce permite aerisirea sau curatirea geamului în siguranta. De asemenea usureaza montarea si demontarea cadrului mobil al ferestrei.

 Este necesara gresarea balamalelor o data la doi, trei ani. 

Mecanismul de închidere este astfel conceput încât sa permita fixarea ferestrei în 3 pozitii care sa permita si aerisirea încaperii. În baie si bucatarie se recomanda aerisirea cu geamul în pozitia întredeschis.

 

Ferestrele sunt tratate cu doua straturi de lac acrilic „ecologic. Se recomanda lacuirea periodica a ramelor, la intervale de 2-5 ani, în functie de gradul de uzura al stratului de lac.

 

În încaperile în care sistemul de aerisire controlata (prin intermediul clapetei de ventilatie) nu este suficient, nu utilizati pe timp de iarna nici aerisirea prin întredeschiderea geamului, ci aerisiti încaperea cu geamul complet deschis.Ferestrele FTP sunt dotate cu un sistem de aerisire  care a fost astfel conceput încât sa permita o aerisire controlata cu geamul deschis.

 

Pentru a elimina fenomenul de condens pe timp de iarna, este necesar:

1. Sa se realizeze corect izolarea termica si plasarea unui calorifer sub fereastra.

 

Mecanismul de blocare montat în partea superioara  permite fixarea ferestrei în pozitia întredeschis.

 

2. Aerisirea încaperii sa se faca în mod regulat.

 

Pentru a permite scurgerea apei de ploaie în conditii optime, se recomanda îndepartarea frunzelor si curatirea ramei de etansare în fiecare an.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.