Ghidul Serviciilor
Centrul Medical Matei Basarab
inapoi la firma 258 vizite
Poza Noutati
Foto

Saso si Anestezia Este un fapt dovedit ca pacientii cu SASO prezinta complicatii perioperative, cum ar fii obstructia cailor respiratorii, revenirea cu greutate din anestezie si multe altele. De asemenea studiile efectuate au demonstrat corelatia dintre SASO si HTA(HiperTensiune Arteriala) si bolile cardiovasculare.

Anamneza  preoperativa despre somn, sforait, somnolenta diurna ar trebuii sa fie o rutina in evaluarea preanestezisa impreuna cu evaluarea functiei cailor respiratorii si a complicatilor cardiovasculare, orice pacient diagnosticat cu SASO trebuie considerat ca o "complicatie respiratorie" ce creste riscul anesteziei. Posibile probleme pot aparea in timpul intubatiei traheale, detubarii sau analgeziei postoperatorii, deoarece opioizii cresc incidenta colapsului faringeal.

Screeningul pentru SASO devine astfel obligatoriu pentru anestezisti.

  SASO la copii SASO la copii este adesea asociata cu probleme de comportament, reducerea performantelor scolare, scaderea calitatii vietii si cresterea adresabilitatii catre serviciile medicale. Copii obezi, ca si cei cu afectiuni genetice neuro-musculare si deformari cranio-faciale au un risc mai ridicat de a dezvolta SASO.

Aceste aspecte trebuie recunoscute de catre familie si medici, fiind necesare diagnosticarea si tratarea acestor tulburari respiratorii din timpul somnului la copil.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.