Ghidul Serviciilor
Lacor Trade, Oradea - Amenajari Peisagere Acvatice, Hidroizolatii
inapoi la firma 1288 vizite
Poza Cascade, caderi de apa
Foto

Un iaz poate fi de dimensiuni mici, ornat cu multe flori, cu cascada, un curs de apa, sau o arteziana. Poate cea mai populara constructie acvatica in prezent este un iaz ornamental accentuat cu o cascada sau cadere de apa.

Fie ele contruite din piatra ornamentala sau din elemente prefabricate, o cascada frumoasa poate insemna cireasa de pe tort.

Totusi, constructia unei cascade nu este chiar atat de usor . Iar rezultatul se va vedea doar atunci cand lucrarea este terminata si eventualele modificari sunt greu de executat. Vom incerca sa va dam sfaturi utile in proiectarea si executarea cascadelor.

 

Materialele necesare constructiei cascadelor si cursurilor de apa

Cascadele pot fi rustice, de fapt cele mai des intalnite constructii de cascade sunt cele rustice. Sunt cladite in general din stanci si pietre.

Atentie mare! Personal consideram de prost gust si neadecvat utilizarea rocilor ce nu au legatura cu zona in care se construieste cascada. Amintim aici utilizarea de dolomita de cariera sparta, sporind efectul in sens negativ cu utilizarea rocilor de diferite culori (alb, rosu, verde, negru), cum de altfel se practica.  Daca doriti o cascada rustica atunci optati pentru roci selectionate din albiile paraielor de munte. Acestea au o forma rotunjita iar efectul este garantat. Cascada va parea ca si cum a fost creat natural in acea zona. Cautati stanci rotunde, cu forme fluide, care reflecta din departare ca au fost sculptate de apa si nu de dinamita din cariera.  Cautati roci cu muschi pe ele. Astfel stanca nu va arata ca una noua. (Tip: daca doriti sa rusticizati stanca, amestecati muschi sfaramat in iaurt si aplicati-l in unele zone a stancii. Iaurtul va fi baza fertila pentru muschi sa se inmulteasca mult mai rapid)

Daca cascada nu este abrupta puteti opta pentru utilizarea de piatra de rau. Repet – este important sa selectam tipul de piatra potrivita pentru fiecare lucrare in parte.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.