Ghidul Serviciilor
Lacta Giurgiu
inapoi la firma 663 vizite
Poza Iaurt de baut
Foto

Iaurtul este un produs lactat rezultat din fermentarea laptelui. Orice fel de lapte poate fi folosit pentru a produce iaurt, dar în ziua de azi, laptele de vacã este cel mai des folosit. Iaurtul are o texturã ca un gel ºi un gust puþin acriºor din cauza fermentãrii zahãrului din lapte (lactozã) în acid lactic.

Cuvântul provine de la yođurt în turceste care se trage de la verbul yođurtmak - a combina.

Yoghurmak = viata mai lunga

El este un produs fermentat obtinut din lapte caruia i se adauga bacterii lactice. Astfel, lactoza, adica zaharul laptelui, se transforma in acid lactic. Asa capata iaurtul gustul acrisor si textura sa specifica. Pentru ca este un aliment sanatos si usor, iaurtul poate fi consumat intre mese drept gustare sau poate fi combinat la o masa, in special dimineata, cu cereale, fructe sau seminte. Studiile au demonstrat ca iaurtul, prin bacteriile lactice vii pe care le contine, are capacitatea de a ne spori longevitatea. Persoanele in varsta ar fi bine sa consume cat mai mult iaurt. Bacteriile lactice ne fortifica sistemul imunitar, ne ajuta la digestie, previne constipatia si au impact pozitiv asupra florei intestinale. De aceea, iaurtul este indicat in prevenirea ulcerului si cancerului de colon. Componente nutritive

Iaurtul este o sursa grozava de calciu (recomandat celor care au osteoporoza), fosfor, iod, B2, B5 si B12. El are un continut bogat in proteine si potasiu, zinc si molibden (metal care sprijina metabolizarea grasimilor si carbohidratilor si a grasimilor). O ceasca de iaurt cu putine grasimi (circa 245 de grame) are aproximativ 150 de calorii.

In atentia doamnelor Un alt studiu a evidentiat faptul ca femeile care au infectii vaginale se pot ajuta daca mananca iaurt. Acest produs poate preveni sau sprijini tratamentul infectiilor vaginale. Un grup de femei care aveau adesea astfel de probleme de sanatate au consumat timp de 6 luni circa 250 de grame de iaurt pe zi. S-a constatat o scadere intreita a infectiilor.

 Dusman al colesterolului Iaurtul probiotic (contine culturi de bacterii vii, Lactobacillus si Bifidobacterium) reduce nivelul de colesterol rau. Chiar si numai 100 de grame de iaurt probiotic pe zi scade colesterolul rau si imbunatateste nivelul colesterolului bun.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.