Ghidul Serviciilor
La Psiholog Cabinet De Psihologie Bucuresti
inapoi la firma 392 vizite
Poza Avize si evaluari psihologice
Foto

Aviz psihologic – Psihologia muncii si organizationala

Aceste tipuri de evaluari se adreseaza:

 

Aviz psihologic port arma – Psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale

Conform legislatiei in vigoare ( Legea 333/2003, Legea 295/2004 si Legea 17/1996) avizarea psihologica necesara obtinerii sau prelungirii permisului port arma este necesara atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice. De asemenea, aceasta obligativitate apartine si persoanelor care poseda drept de procurare, detinere folosire a armelor.

Evaluarea psihologica se desfasoara conform unei metodologii specifice, in functie de scopul evaluarii si se finalizeaza cu eliberarea avizului psihologic pentru permisul port-arma.

 

Aviz psihologic – Diagnostic si evaluare clinica

Psihologia clinica este situata la confluenta psihologiei cu medicina si este o ramura teoretica si aplicativa a sistemului stiintelor psihologice. Obiectul psihologiei clinice il constituie omul cu dificultati de adaptare si auto-realizare determinate de starea fizica, sociala sau spirituala. Psihologia clinica este orientata catre optimizarea si cresterea resurselor psihice ale omului si a posibilitatilor sale de adaptare, armonizarea dezvoltarii psihice, ocrotirea sanatatii si reabilitarea psihica.

Evaluarile psihologice clinice se finalizeaza cu eliberarea unui aviz psihologic care sa ateste starea de sanatate psihica sau, dupa caz, cu un raport de evaluare psihologica.

Aviz psihologic pentru ocuparea functiilor publice antifrauda –  Inspector antifrauda                  

Recent, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Regulamentul de desfasurare a concursului pentru ocuparea functiei de inspector antifrauda in cadrul ANAF.

Documentul stabileste care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ocuparea functiilor publice antifrauda, precum si ce acte va contine dosarul de inscriere. Numirea inspectorilor antifrauda, se va face pe baza de concurs sau examen, ocuparea functiilor publice fiind facuta inclusiv in urma promovarii evaluarilor psihologice complexe si de integritate, organizate prin intermediul unitatilor specializate acreditate in conditiile legii.

Evaluarea psihologica in vederea ocuparii functiilor publice in structurile antifrauda presupune promovarea a doua tipuri de evaluari:

Evaluarea psihologica se finalizeaza prin emiterea in mod distinct, a doua avize psihologice:

Expertiza psihologica judiciara

  • alinierea sistemului judiciar romanesc la cel international a adus noutati in privinta solutionarii cauzelor penale si civile, expertiza psihologica constituind o proba utila organelor de urmarire penala, dar şi instantelor de judecata pentru solutionarea cauzelor
  • dispunerea efectuarii expertizei psihologice se realizeaza de catre instantele judiciare, parchete, sau la solicitarea avocatilor, partilor din dosar si alte institutii specializate
  • raportul de expertiza psihologica se semneaza si se parafeaza de catre expertul psiholog, opiniile de specialitate avand forta credibilitatii rezonabile date de catre un profesionist atestat, putand fi valorificate de catre organul judiciar in sensul coroborarii cu alte probe, formarii convingerii intime a magistratului, aflarii adevarului si apararii unui interes legitim
  • plecand de la obiectivele stabilite de instanta sau solicitate de parti dupa caz, psihologul expert aplica o metodologie specifica domeniului psihologiei clinice judiciare(interviul clinic, teste psihometrice etc.) si formuleaza opinii de specialitate in cadrul raportului de expertiza. Raportul de expertiza are un rol important, venind in sprijinul judecatorului pentru a-si forma convingerea privind latura subiectiva a cauzei.
  • Principalele cauze in care este utila efectuarea expertizei psihologice:

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.