Ghidul Serviciilor
La Psiholog Cabinet De Psihologie Bucuresti
inapoi la firma 388 vizite
Poza Consiliere psihologica copii,adolescenti
Foto

La ce se refera consilierea psihologica a copiilor si adolescentilor?

Consilierea psihologica a copiilor si adolescentilor presupune acordarea asistentei prin metode si mijloace specifice varstei, in caz de:

Cui se adreseaza?

Consilierea psihologica este recomandata copiilor si adolecentilor care:

Cum se desfasoara consilierea?

Consiliere individuala – copilul/adolescentul participa la sedinte individuale de consiliere unde va fi ajutat si stimulat in vederea atingerii obiectivelor, acestea din urma fiind stabilite impreuna cu parintii, copilul si consilierul. Consiliere de grup – presupune lucrul cu un grup de participanti de varste apropiate in vederea dezvoltarii autocunoasterii, a autocontrolului emotional, a abilitatilor de comunicare si relationare cu ceilalti, a capacitatii de a rezolva probleme, de a se adapta la situatii noi etc.

Ce presupune consilierea pentru copii?

In functie de varsta, tehnicile utilizate variaza, copiii cu varste mici fiind implicati în activitati de joc, desen, povestiri, modelaj etc.– utilizate în scop terapeutic. Intr-un cadru securizant si atractiv pentru copil, acesta are ocazia sa se simta inteles si acceptat, sa-si valorifice propriile resurse astfel incat sa faca fata provocailor ce pot aparea si sa beneficieze de o dezvoltare armonioasa a personalitatii. Pentru ca rezultatele sa fie cele scontate, este foarte importanta implicarea parintilor în procesul de consiliere deoarece parintii reprezinta cea mai importanta resursa pentru copil.

Ce servicii oferim?

Telefon: 0735 193 439 / 0722 509 692 E-mail: contact@lapsiholog.com

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.