Ghidul Serviciilor
Legatorie De Arta, Bucuresti - Reconditionari Carti Vechi
inapoi la firma 2216 vizite
Poza Tehnici folosite
Foto

Tehnici vechi

Punem la lucru pentru lucrarile dumneavoastra tehnica veche de sute de ani a legatoriei de carti, alaturi de utilaje de colectie.

 Tehnici noi

Completeaza armonios tehnica veche si o ajuta cu procedee si materiale moderne.

Varietate

Peste 200 modele, materiale si variante de coperti, lucrari unicate. Putem realiza orice model sau idee de coperta in atelierele noastre.

Cartile occidentale incepand cu secolul al 5-lea erau legate intre coperti tari, cu file realizate din pergament indoit si cusut. Copertile erau realizate din lemn si acoperite cu piele. Din cauza ca totul se realiza manual, nu exista niciun standard de uniformitate a cartilor.

CEA MAI VECHE CARTE LEGATA

pe care o avem in stare buna, este „Evanghelia Sfantului Cuthbert”. Aceasta este Evanghelia dupa Ioan scrisa in latina si dateaza din anul 700 dHR.Aceasta a fost gasita in mormantul acestuia intr-o stare foarte buna. Putem observa modelul decorativ al cartii precum si modelul de scriere a textului, elegant.

BIBLIA GUTENBERG

a fost prima mare carte tiparita in vest cu utilaje de tipar in anul 1450 in Germania. Aceasta reprezinta inceputul „Revolutiei lui Gutenberg” si al cartilor tiparite.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.