Conopida este o planta din familia cruciferelor, cu frunze lungi, groase si zimtate pe margini. Frunzele acopera florile, care nu pot fi colorate de razele soarelui. Prin urmare, inflorescenta este nedezvoltata si are culoarea alba. Conopida a devenit un ingredient obisnuit incepand cu secolul al XVI-lea, raspandindu-se in intreaga Europa. In Statele Unite, Franta, Italia, conopida este cultivata in cantitati importante.
Conopida este un adevarat medicament in prevenirea cancerului. Este o sursa importanta de vitamine (in special B, C si K) si de microelemente (potasiu, fosfor, calciu, magneziu). Poate fi folosita fiarta in salate cu maioneza, facuta sote cu usturoi si ghimbir sau pane.
Mod de prezentare:
-conopida buchete 20+ si 40+ sau cuburi, congelata, ambalata la 10kg/cutie de carton, la 20kg/sac de hartie sau la gramaje cuprinse in intervalul 0,45-2,5kg in pungi de polietilena, in functie de reteaua de distributie pe care este comercializata si de preferintele beneficiarului.