Fasolea galbena pastai deriva dintr-o specie antica introdusa in Europa in secolul al XVI-lea de exploratorii spanioli care se intorceau din calatoriile in Lumea Noua. Desi pare o leguma banala, fasolea pastai merita sa fie adaugata pe lista de cumparaturi in fiecare zi datorita continutului sau bogat in vitamine si minerale (vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, acizi grasi omega-3).
Prin aportul sau in vitaminele A si C fasolea pastai contribuie la intarirea sistemului imunitar.
In fasolea galbena se gateste cel mai des sub forma de mancare scazuta, alaturi de sos de tomate, dar apare ca ingredient principal si in diferite tipuri de ciorbe.
Mod de prezentare:
- fasole galbena pastai congelata, ambalata la 10kg/cutie de carton, la 20kg/sac de hartie sau la gramaje cuprinse in intervalul 0,45-2,5kg in pungi de polietilena, in functie de reteaua de distributie pe care este comercializata si de preferintele beneficiarului.