Raspandit in toata Europa, marul este considerat regele fructelor. Pentru variabilitatea si posibilitatile sale de aclimatizare la conditii diferite de mediu, marul se cultiva pe toate continentele globului. Inca din antichitate se stia ca marul este un fruct foarte important pentru sanatatea noastra. Cercetatorii au descoperit de curand compozitia exacta a acestuia: apa, celuloza, hidrati de carbon, albumine, grasimi, potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, sodiu si vitamine (A, B, C). Dupa gust sunt pretuite merele cu continut echilibrat de zahar si acizi, bogate in vitamine si alte substante biologic active. Valoarea alimentara a merelor este determinata de faptul ca ele contin cantitati insemnate de zaharuri (7,5-16,5%), acizi organici (0,15-1,25%), substante pectice (0,2-1,2%), saruri minerale (0,1-0,4%) si vitamine, asigurand 46-84kcal la 100g de fruct proaspat. Aceasta componenta chimica face ca merele sa aiba calitati gustative superioare.
Mod de prezentare:
-mere cuburi sau felii cu coaja sau fara coaja congelate, ambalate la 10kg/cutie de carton, la 20kg/sac de hartie sau la gramaje cuprinse in intervalul 0,45-2,5kg in pungi de polietilena, in functie de reteaua de distributie pe care sunt comercializate si de preferintele beneficiarului.