Ce inseamna produs BIO?
Pentru a defini produsele organice trebuie clarificata, in primul rand sursa acestor produse, cum sunt crescute si care sunt, de fapt, ingredientele acestor produse. Astfel, ingredientele acestor produse sunt crescute fara a fi folosite pesticide, fertilizatori sintetici, fara organisme modificate genetic sau radiatii ionice. Carnea, ouale si laptele provin de la animale care nu sunt hranite cu antibiotice sau hormoni pentru crestere. Programele si organizatiile mondiale definesc termenul organic in felul urmator:
Mancarea organica este produsa de fermieri, care folosesc resurse naturale si conservanti obtinuti din natura pentru a furniza calitatea produselor pentru generatiile ce vor urma. Carnea organica, produsele avicole si laptele provin de la animale carora nu li s-au administrat antibiotice sau hormoni de crestere. Mancarea organica este obtinuta fara a fi folosite conventionalele pesticide, fertilizatori sintetici, bioenergie sau radiatii ionice.
Inainte de a fi denumit si etichetat ca fiind organic, un produs trebuie sa fie certificat de organizatiile europene de certificare, ECO CERT, BDIH , DEMETER sau BCS OKO GARANTIE, singurele acreditate in Europa pentru a garanta standardele pentru a deveni produse organice.
Cum stim ca un produs este BIO?
In Europa , pe etichetele produselor organice se pot observa logo-urile organismelor de certificare europene, responsabile cu verificarea acuratetii informatiilor de pe ambalajele produselor organice si cu stabilirea unui produs ca fiind ORGANIC, BIO sau BIO-ORGANIC.
In urma aderarii la Uniunea Europeana, Romania s-a aliniat la standardele europene, adoptand si aceste criterii de certificare.
Produsele organice, care vor fi prezente pe piata romaneasca vor trebui sa contina pe ambalajele lor logo-urile organizatiilor de certificare europene, BDIH, ECOCERT, BCS OKO GARANTIE, DEMETER, indiferent ca sunt producatori sau importatori.
Chimicalele toxice din produsele de ingrijire, care nu sunt BIO, ne supun la un RISC MAXIM DE CANCER!
Potrivit estimarilor privind folosirea zilnica a cosmeticelor, trei produse cosmetice de ingrijire sunt folosite pe bebelusi si copii, zece sunt folosite de barbati, iar femeile folosesc sase produse cosmetice si treisprezece produse de make up. Fiecare din aceste produse contine cel putin doua substante cancerigene, ceea ce inseamna ca in fiecare zi, in medie, ne expunem copiii la sase substante cancerigene diferite, barbatii la douazeci, iar pe noi la treizeci si opt.
Chiar daca ingredientele sunt listate pe produse, nu exista niciun avertisment despre riscul aparitiei cancerului datorita acestor ingrediente! Incepe sa fii resposabil! Consuma produse sanatoase pentru tine si familia ta!
De ce sa ne ferim?
Alegeti produsele care NU contin urmatoarele ingrediente:
Produsele BIO-organice SUNT SINGURELE PRODUSE care nu contin ingredientele mentionate mai sus