Ghidul Serviciilor
Lucica Stefanescu , Cabinet Individual De Psihologie Bucuresti
inapoi la firma 175 vizite
Poza Tehnici de relaxare
Foto

Ce este relaxarea?

Relaxarea se poate defini in mai multe moduri. Prin relaxare se poate intelege o stare psihica in care organismul este lipsit de stimuli negativi, precum anxietatea sau stresul. De asemenea, o alta definitie este aceea de sistem de tehnici mentale si musculare menit sa reduca tensiunea acumulata in organism.

De ce tehnici de relaxare?

Multi dintre pacientii care se adreseaza serviciilor de psihoterapie acuza o tensiune fizica marita a corpului. Aceasta tensiune clientul o exprima prin teama si incordare excesiva in situatii sociale, simptome directe de tensiune musculara, hipertensiune arterial, impotenta, frigiditate, insomnie, lipsa apetit alimentar.

Un factor cere contribuie la prezenta tulburarilor este stresul, trairea unor stari de anxietate, ingrijorare, fobii, tulburari psihosomatice. Urmand un program de relaxare clientul obtine:

Cum ne relaxam?

Cateva tehnici de relaxare:

Cele mai utilizate proceduri de relaxare sunt:

1. Antrenamentul autogen Schultz

Este o tehnica de relaxare psihoterapeutica, reprezentand o metoda veche de autodeconectare, verificata clinic si experimental. Este vorba despre o tehnica bazata pe sugestie si autosugestie. Metoda poate duce la o completa autostapanire psiho-fizica care se poate invata si poate fi folosita atat in terapie cat si pentru obtinerea unor calitati psihice deosebite.

Avantajele utilizarii antrenamentului autogen Schultz:

Indicatii terapeutice:

2. Relaxarea progresiva Jacobson

Este o metoda de relaxare initiata de medicul Edmund Jacobson (1888-1938). Ea consta in alterarea relaxarii si tensionarii principalelor grupe de muschi, pana la eliminarea contractiilor musculare si atingerea relaxarii. Se lucreaza astfel progresiv muschii mainii, antebratului, bratului, se contracta maxilarul, se ridica pieptul, abdomenul. Fiind un exercitiu lung, 20-30 min, se practica in mod constant, zilnic iar rezultatele sunt surprinzatoare pentru clienti.

Exista numeroase surse de informare pe subiectul tehnicilor de relaxare, insa pentru un proces corect si controlat, este recomandat sa apelati la o persoana specializata. Hai sa discutam despre tehnici de relaxare !

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.