Ghidul Serviciilor
Maco Motors Bosch Car Service
inapoi la firma 108 vizite
Poza Reparatii electrica auto
Foto

Multi soferi ignora aproape complet instalatia electrica a masinii, marginindu-se sa mearga la un service când se mai arde un bec sau o siguranta. Exista însa aspecte extrem de importante, de care e musai sa se tina seama, pentru a evita problemele la instalatia electrica. Unele dintre ele pot fi foarte grave.

Alternatorul este una dintre cele mai importante parti ale unei masini, multi considerandu-l a fi inima automobilului. Rolul acestei piese este aceea de a genera energie electrica, alaturi de baterie si de regulatorul de tensiune, energie esentiala pentru pornire, dar si pentru actionarea diverselor componente: lumini, geamuri, alte elemente electrice.

Ceea ce face mai exact este sa converteasca energia mecanica in energie electrica, livrand-o sub forma de curent alternativ (de unde ii vine si denumirea). Din punct de vedere tehnic, poate sa fie denumit cu usurinta o masina de curent alternativ.

Daca in trecut alternatorul nu avea un rol chiar atat de mare, in conditiile in care consumatorii electrici dintr-o masina nu erau chiar atat de numerosi, astazi, aceasta piesa trebuie sa produca energie de pana la 2 kW pentru consumatori si pe langa asta, sa incarce acumulatorul.

Cat costa un alternator si cand trebuie inlocuit?

In mod normal, atunci cand alternatorul se uzeaza, acesta trebuie sa fie inlocuit. Un alternator nou costa aproximativ 400 de lei pentru un Logan, la care se adauga manopera, aproximativ 200 de lei. Costurile pot creste, in functie de modelul automobilului.

Daca se acorda atentie semnelor oferite de masina, costurile pot fi reduse prin apelarea la solutiile de reparatii alternatoare. In comparatie cu costul generat de achizitia unei piese noi, reparatia costa doar cateva zeci de lei.

Pentru a genera economia substantiala si a putea apela cu succes la reparatia unui alternator, soferii trebuie sa stie cu exactitate care sunt principalele semne pe care le ofera un alternator. Conform mecanicilor auto, cele mai importante semne sunt urmatoarele:

 

Electromotorul

Electromotorul mai poarta si denumirea de demaror. Acesta este un dispozitiv electromecanic care are capacitatea de a converti energia electrica in energie mecanica. Pentru a face acest lucru se foloseste de undele electromagnetice.

Electromotorul este gandit sa foloseasca o tensiune de 12 volti si curent electric la intenstate mare. Rolul electromotorului este de a antrena un motor cu combustie interna pentru a porni.

Vino la noi si bucura-te de cel mai corect raport calitate-pret. Profesionalismul specialistilor nostri si calitatea pieselor folosite este motivul pentru care vei reveni cu placere.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.